Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KEMÉNY HÚZÁS A FACEBOOK MESSENGERNÉL: az arcával azonosíthatja magát

facebook-messenger.jpg

Biztonságosabbá válhat a Facebook csevegője: úgy tűnik, azon dolgoznak a legnagyobb közösségi oldal fejlesztői, hogy bevezessék az arccal történő azonosítási módot.Sokan félnek attól (és nem is alaptalanul), hogy idegenek férhetnek hozzá a Messengeren folytatott beszélgetéseikhez. A jövőben viszont nagyobb biztonságban érezhetik magukat, ugyanis a Facebook egy újabb védőréteget ad chatelős szolgáltatásához: állítólag bevezet egy biometrikus azonosítási módot. A szolgáltatás korai verziója tulajdonképpen úgy működik, mint a WhatsApp biometrikus azonosítója – közölte Twitteren Jane Manchun Wong, aki az androidos Messenger alkalmazás forráskódjában talált erre vonatkozó nyomokat.

Az arcfelismeréses hitelesítést egy külön képernyőn lehet majd beállítani. A zárolás jelenleg 1 perc, 15 perc vagy 1 óra után léphet életbe a Messenger elhagyása után. Ha ezt beállították, akkor az alkalmazás használatához már arcfelismeréssel lehet csak bejelentkezni. Ezzel együtt az üzenetek elolvashatók, ha az app zárolva van.

elenleg Face ID néven szerepel az új funkció, de mivel ez az elnevezés már az Apple-é (az iPhone X-en, illetve az újabb iPhone-modelleken), inkább csak munkacímként érdemes gondolni rá, különös tekintettel arra, hogy a szolgáltatás androidos készülékeken is elindul majd.

Hogy megnyugtassák a felhasználókat, azt külön is megjegyzik, hogy az arcazonosítót nem továbbítják, és nem is őrzik meg a Facebookon. A technikáról bizonyára több is kiderül, amikor majd a szolgáltató készen áll az új funkció bevezetésére.

(hvg)

 

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5015430440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása