Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SORSDÖNTŐ KÉRDÉSEK A JÖVŐ HETI TATABÁNYAI KÖZGYŰLÉSEN: Autópálya-bővítés, képviselői vagyonnyilatkozat és a többi

szucsne.JPG

Ismét izgalmasnak ígérkezik a városi közgyűlés, ami jövő héten csütörtökön tartja soros ülését. Továbbra is arra biztatnánk minden tatabányai polgárt, ha csak egy kis időre is, de üljön be, és nézze meg, hogy dolgozik a képviselő-testület, ezen belül, hogy dolgoznak és miket mondanak a képviselők, már aki megszólal. Érezzék meg egy kicsit hangulatát az egésznek, mert sokkal könnyebb lesz utána megérteni bizonyos döntések hátterét, vagy éppen kibogarászni a személyes érdekeket. A csütörtöki közgyűlésen döntenek a politikusok többek között arról, mennyit térítési díjat kell fizetnünk az iskolákban, óvodákban és a bölcsődékben. Szóba kerül újfent az M1-es autópálya 2*3 sávra bővítésése és az ahhoz szükség beruházások esetleges módosítása. Ami azért is érdekes mert a decemberi közgyűlésen hatalmas vita kerekedett belőle:

Bereznai Csaba akkor megjegyezte, úgy tudja a beruházás az András utca egyes ingatlanjainak elbontásával járna. A képviselő erre azt a választ kapta, hogy lakóépületeket nem érint a beruházás, de egyes telkekből nagyot területet kell majd kisajátítani. A munkát végző NIF Zrt. azonban külön egyeztetni fog a érintett lakókkal az ügyben. Az  ott lakók már eddig is panaszkodtak, hogy nagy területet sajátítanak ki, és nem akarják, hogy ennél is több legyen a mérték. A képviselők megjegyezték, van rá technikai megoldás, hogy ne kelljen még több telekrészt elvenni a lakóktól, és szorgalmazták, hogy az önkormányzat álljon ki a Szőlőhegyen lakók jogaiért, mindenképpen tárgyaljanak a NIF Zrt-vel a problémáról, hogy más nyomvonalon vigyék el a víziközműveket. A tárgyalás megkezdését  megszavazta a közgyűlés.  

De fontos napirendi pont lesz az Átláthatósági Rendelet megalkotása, ami egyebek mellett azt is eredményezi, hogy a kikerüljön a városi oldalra a képviselők és az önkormányzati cégvezetők vagyonnyilatkozata. Kíváncsiak vagyunk, kik fogják megszavazni ezt a transzparencia miatt hihetetlenül fontos rendeletet, amit eddig egyetlen városvezetés sem tett meg, ki tudja miért. Nemrég a jelenlegi polgármesteren kérték számon a fideszesek, hogy a vagyonnyilatkozatát miért nem tette ki a honlapra, persze nagyon jól tudták, hogy ahhoz pont ennek a rendeletnek a megalkotása szükséges. Mondjuk nem lenne ördögtől való, ha minden képviselő elhozná a sajátját az ülésre, akár fel is olvashatják nyilvánosan.

Kiderülhet az is, megkapja-e a TSC az újabb 10 millió forintot 110 éve fennállásának megünneplésére, illetve végül hogyan fogják támogatni a tatabányai óvodapedagógusok továbbképzését. Megtárgyalja a testület a T-Busz ügyvezető pályázatának kiírását is: milyen feltételnek kell majd megfelelnie, aki pályázni szeretne. De kiderül, hogy mehet és megy szabadságra Szücsné Posztovics Ilona, hogy csak a legérdekesebbeket említsük.

A fotó illuszutráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy 

kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1615414016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása