Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI ANDROIDOSOK, RIADÓ!Észrevétlenül lopják el az Android-felhasználók pénzét hackerek

android_2.jpg

Súlyos biztonsági rések miatt szakértők egyáltalán nem ajánlják, hogy dedikált applikációkon kívül bármi máson keresztül bankoljanak vagy vásároljanak a felhasználók. Ha megteszik, könnyen kifoszthatják őket a hackerek.Újabb, az Android-felhasználók pénzét ellopó alkalmazást azonosítottak kiberbiztonsági szakértők. A StrandHogg nevű kártevő ugyanis hamis bejelentkezőoldalakat tesz az emberek elé, hiteles banki alkalmazásnak álcázva magát. Helyette viszont illetéktelen kezekbe fognak kerülni az adatok, amelyekkel aztán meglophatják a felhasználókat - derül ki a PC World cikkéből.Főként azért veszélyes az új phising (adathalász) módszer, mert az adatok megszerzése után átirányítja az embereket az igazi alkalmazásba. Sokan így észre sem veszik, hogy meglopják őket.

A VPNpro.com biztonsági szakértője, Jan Youngren szerint az Android használata egyre kockázatosabb, és erről tudniuk kell az embereknek. Teljes elemzést még nem végeztek a StrandHoggal kapcsolatban, de szerintük az androidos mobilok használata nem ajánlott az érzékeny és bizalmas tevékenységekhez, minderre pedig kiemelten kell figyelni a karácsonyi bevásárlási időszakban. Ilyenkor a hackerek is még aktívabban pályáznak a banki adatainkra - idézi a szakértőt a szakportál, amely szerint ebből a szempontból jobb az iOS, mert ott hamar javítják az észlelt hibákat.

(napi)

A fotó illusztráció

Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Előre is köszönjük!

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit a boldoguljtatabanyan@gmail.com címre. Ha van kedved, lépj be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy 

kövesd a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon. 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8515352200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása