Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SCHMIDT CSABA VESZÉLYBE SODORNÁ A GÁL LAKÓTELEPIEKET! Most már abbahagyhatná!

utkeresztezodes-tb-galltp-schmidt-pleier.jpg

Tényleg szóljon már valaki Csabának, hogy leváltották, már nem kérnek belőle a tatabányaiak, nincs kampány! Vagy már ők újra kampányolnak, hátha előbb-utóbb időközi választás lesz?

Szóval ez a szerencsétlen Schmidt Csaba óvárosi képviselő még mindig nem a körzetére koncentrál, hanem belekontárkodik egy másik körzet életébe, és nem tudja elengedni a gáli körforgalmat. Ez akkor rendben lenne, ha valami fontos lenne, amiről meggyőzödhettünk volna, hogy hasznos az ott élőknek és nem lenne rajta kívül senki, aki felvállalná.

Azt minimum fel kellene fognia, hogy ne próbálja meg mindenáron veszélybe sodorni az ott lakókat és az arra közlekedőket. 

Tényleg fontos lenne valamit kezdeni azzal a kereszteződéssel, csakhogy nem állítólagos szakemberekkel (akikről senki sem árul el semmit) megrajzolt skiccel és lakossági parasztvakítással kell a választási kampányban foglalkozni.

Mondjuk olyan apróságokkal foglalkoztak-e a szakemberek, hogy az átjáróban a Gál lakótelep és Alsógalla között esős időben csak tankhajóval lehet közlekedni, vagy képzeljék, egy teherautó beszorult a magasságkorlátozó tábla alá a leendő körforgalomnál, néhány nappal ezelőtt. Tényleg ennyire dilettáns módon akarnak beruházásokat megvalósítani?

A tervező szakembereket egyébként nem ismeri senki, legalábbis nem nevezték meg őket, ráadásul az önkormányzat tagadja, hogy ők készítették volna az állítólagos terveket, és azt mondják, jogalapja sincs senkinek, hogy a gáli körforgalom miatt megindított szavazást hivatalosnak ismerjék el. Ennek ellenére Schmidt Csaba újra erre a dilettáns tervre és az álszavazásra  hivatkozik. Hogy miért? Azt leginkább ő tudná megmondani.

Ugyanis mint ismeretes egy  kedves olvasónk nem volt rest és a lakossági fórummal, illetve az egész körforgalommal kapcsolatban megkereste az illetékeseket: többek között Pleirer Tamás képviselőt, Berkovics Gergely volt jegyzőt, a beruházási osztályt, de választ nem kapott. Majd nagy nehezen az akkori aljegyző válaszolt a kérdéseire. Megkérdezte, hogy ott volt-e a tervezet készítője a rendezvényen, vagy tartott-e valaki előadást a témában, az aljegyző azt válaszolta, mivel nem volt ott senki a hivataltól nem tudja megmondani. Ugye, milyen érdekes, hogy senkit nem hívtak el a szakirodától, pedig állítólag a legnépszerűbb tervet szerették volna megvalósíttatni?

De a simli aztán ki is derült, amikor azt kérdezte, ki készítette a terveket:

“A polgármesteri hivatal nem rendelt meg a tárgykörben tervezést.”

Megkérdezte azt is, hogy ad-e bármilyen szakmai vagy jogi felhatalmazást, alapot a szavazás a közeljövőben vagy akár csak 5 év múlva Tb. Gál István ltp. aluljáró-Béke u. csomópont átépítésével kapcsolatban?  A hivatalos szikár válasz a “nem” volt, hogy volt-e városi felhatalmazás erre az egész eljárásra és személy szerint ki bízta meg az illetőt, azt a választ kapta, hogy  “tekintettel arra, hogy hivatalunk nem rendelt meg tervezést, ezért a kérdés nem értelmezhető.”

Nem győzzük eléggé hangsúlyozni, hogy még az önkormányzat szerint sem lehet hivatalos ez az egész, ez amolyan gerillamarketing, és kész.

Egyébként Schmidt Csaba az árnyékpolgármesterkedés helyett végezhetné inkább rendesen a munkáját, és koncentrálhatna a valódi és hivatalos megoldásokra Óvárosban.

Mondjuk egy, a valósághoz közelítő határidőt a Tulipános házzal kapcsolatban szívesen fogadnánk.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4215334826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása