Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MÁTÓL DRASZTIKUS IDŐJÁRÁS VÁLTOZÁS! Tatabányára is egyre keményebb mínuszok jönnek

idojaras-hideg-kutyasapkaban-hazipatika-com.jpg

Az Országos Meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint tényleg beköszönt a tél.

Jelentős lehűlés vette kezdetét, az átvonuló frontok mögött az eddigieknél lényegesen hidegebb időre van kilátásunk. Ma felhőátvonulásra számíthatunk többórás napsütéssel. Helyenként futó zápor, de ha valaki az Északi-középhegységben és a Bakonyban kirándul, ott hózápor fogadhatja. Az északnyugati szél több helyen megerősödik, majd estére mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között alakul. Késő estére +2 és -5 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalra általában -1 és -8 fok közé csökken a hőmérséklet.

Holnap kezdetben nagyrészt derült lesz az ég, majd nyugat felől fátyolfelhők érkeznek. Estére nyugaton megvastagszik a felhőzet, de késő estig még nem valószínű csapadék. A déli, délkeleti szél napközben megélénkül, a Dunántúl északi felén többfelé meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 6 fok között várható.

Az előrejelzés szerint hétfőn, estig borult lesz az ég, és országszerte várható csapadék. Nagyrészt esőre kell számítani, de az Északi-középhegység térségében - nem csak a hegyekben - és a főváros körül - ideértve Komárom-Esztergom megyét is - már reggeltől havas eső, havazás is lehet, illetve másutt délutántól, estétől észak felől a csapadék megszűnése előtt válthat át több helyen az eső havas esőre, hóra. A szél északnyugatira fordul, és élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +6 fok között várható.

Kedd hajnalra észak felől az ország legnagyobb részén jelentősen csökken a felhőzet, napközben gyengén felhős, napos időre van kilátás. Kora reggelre délen is megszűnik a csapadék, napközben legfeljebb elvétve lehet egy-egy zápor vagy hózápor. Az északnyugati, északi szelet nagy területen kísérik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között valószínű.

A szerdai napon többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Az éjszaka képződött ködfoltok feloszlanak. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de az Északi-középhegység térségének hóval borított tájain -10, -12 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

A vizuálisabb típusok tekintsék meg az OMSZ videóját a fentiekről:

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9015331490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása