Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÍME A TATABÁNYAI NÉPLÉLEK: Minek tartsam be a szabályokat vs. besúgók vagytok, ha lebukok

autoszemet.jpg

Tanulságos, és helyenként kifejezetten személyeskedő vita alakult ki a Facebookon egy “érdekes” poszt miatt. Bevallom, nem igazán tudom, hogy  valójában miért akadt ki a poszt írója, és hogyan jutottunk el pár komment után a bolsevik emberekig.

“Kedves Polgártársam!

Sajnos nem tudom, hogy ki vagy, így nem tudom személyesen elmondani.

Remélem, hogy nyomorúságos életed legnagyobb eredményét érted el azzal, hogy ma este 20:30-kor kihívtad a köztereseket (kijöttek) a rossz helyen parkoló autómra a Mártírok út 45-höz. Örülök, hogy esténként nincs jobb dolgod.

Bizonyára sok vizet zavartam ott, mert ellentétben azzal, amikor megálltam, addigra szinte üres volt minden.

Kívánom, hogy a krumpli, amiért szavazás előtt sorban állsz, tavalyelőtti legyen és a rezsi utalványodat se tudd beváltani.

Van még további rossz hírem is. Alkalmanként keresztben parkolok és olykor gyorsabban megyek a megengedettnél, így biztosan fel fogsz még rám figyelni.

Legközelebb nyugodtan gyere oda vagy írj nekem, mert most már tudod, hogy kihez tartozik a kocsi.

Ha esetleg magadra ismertél, írhatsz nekem privátban is, nem kell, hogy mindenki tudja, hogy ki a rendszer igaz katonája.

Természetesen elismerem, hogy rossz helyen álltam, viszont ezért is tart itt ez az ország…” -írta egy tatabányai polgár a Facebookon.

Azt nem tudom, hogy miért tart itt ez az ország, ahol, és mit is jelent az pontosan, de én inkább úgy érzem, azért mennek rossz irányba a dolgaink, mert vannak olyanok, akiket nem érdekelnek bizonyos szabályok. És hát ezek az emberek a szabályok megszegése után, még reklamálnak és szitkozódnak is. Ez a fajta morális deficit, pedig polgártársaim, nem áll jól senkinek. 

A poszt írójának sem, aki saját bevallása szerint is rossz helyen parkolt, majd elkezdett szitkozódni, mert állítólag valaki kihívta a köztereseket. Persze egyáltalán nem biztos, hogy bárki kihívta volna őket, lehet, hogy csak arra furikáztak éppen, és kiszúrták. Persze a magyar néplélekben benne van, hogy “a szabályok azért vannak, hogy megszegjék őket,” de ha megtörténik, ne lepődjön meg senki, ha netán megbüntetik érte. 

Esetleg, ha valamiért állandóan késztetést érez a szabályszegésre, tegyen félre egy nagyobb összeget büntetésre, és húzza meg magát szépen a Facebook sarkában. És azt már tényleg nem tudom, elképzelni, honnan gondolja azt, hogy aki kihívta a közteresket, biztos fideszes volt, és sorban állt krumpliért meg minden. Ez elég sajátságos gondolkodás. Tőlem aztán távol áll, hogy szimpatizáljak a Fidesszel, de egyrészt nem a szavazóikkal, hanem a politikájukkal van gondom, másrészt meg nem tudom elfogadni azt a feltételezést, hogy az emberek politikai hovatartozás fényében hívják vagy nem hívják a köztereseket vagy a rendőröket.

Szóval több sebből vérzik az egész, de hál’istennek a hozzászólók “rendbe rakták” az úriembert, és a jövőben talán átgondolja, mit cselekszik és hogyan kommunikál. Szurkolok neki!

 

A fotó csupán illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9415328916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása