Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÓVÁROS TATABÁNYA LEGSZEBB VÁROSRÉSZE LEHETNE ! Schmidt Csaba vajon felfedezi?

arkadok.jpg

Nemrég Schmidt Csaba bejárta a körzetét, hogy megnézze, milyen feladatokat kell elvégezni Óvárosban. Gondoltuk, segítünk neki és a másik környékbeli képviselőnek is, és leírjuk, melyek azok a problémák, amelyekkel haladéktalanul foglalkozniuk kell.

Óváros még mindig ellentmondásos állapotban van, történt egy-két nagyobb felújítás a környéken, leginkább látványfelújítások, de rengeteg az elhanyagolt rész és épület. A Tulipános Ház felújítása még mindig folyik, pedig már régen be kellett volna fejezni azt a beruházást.

Pedig Óváros Tatabánya egyik leginkább polgári része. A Ságvári út- Gál lakótelep- Jászai Mari színház és a Cseri lakótelep által határolt részről beszélek most. Itt vannak azok a szépségek, amelyek meghatározzák a városrész arculatát, egykor az egész városét határozhatták meg. A színház, és a mögötte elterülő liget, a Cifra Palota, a bányászkórház, a Májusi 1. park, az egykori posta épülete, és a sok zöld rész a házak között.  

volt_posta.jpg

A régi posta épülete nagyon szép lett, de jobban szolgálná a közösség érdekeit, ha visszaállítanák a régi funkcióját. Jelenleg szellemházként működik, sokkal könnyebb lenne az ott lakóknak, ha nem kellene mindenért a kormányhivatal épületébe mászkálni. Az emberek hozzáférését az ügyeik intézéséhez nem korlátozni kellene, hanem kiszélesíteni a szolgáltatások skáláját, ami láthatóan ebben a városrészben sem sikerült. Különösen az idősebb illetve mozgásukban korlátozott embereknek lenne fontos.

gozfurdo-tb-cimlap.jpg

De vannak még régebbi szellemépületek is a környéken, sőt a Gőzfürdőből használaton kívüli épülethalmazt  akartak kreálni, a tervek szerint beköltözik az intézmény a kórházba, a régi épület pedig ott marad leamortizálódni. Legalábbis eddig így volt, de nagy a hallgatás erről a projektről is.

sarokepulet.jpg

Akárcsak a nem messze, a sarkon lévő épületkomplexum, ami már ki tudja hány éve, hol működik, hol nem, de inkább az utóbbi. A posta mögötti négyemeletesek között barangolni kellemes, ezért is olyan szembeötlőek az elhanyagolt, zöldterületek. Le lehetne nyírni a füvet, söpörni az utakat, és a házakat renoválni kicsit.  A Cseri lakótelepre ugyanez vonatkozik. Sokkal lepusztultabbnak tűnik most a környék, mint amilyen valójában, és amilyen adottságai szerint lehetne. Miért nem lehet ilyeneken is gondolkodni?

A Népház utcájában álló paneleken is volna mit dolgozni. Az új városvezetás az árkádokat is újragondolhatná, hogyan lehetne hozzáigazítani a környékhez, és tompítani a szocialista kisugárzásán.

volt_kozossegi_haz.jpg

Azért a belső közösségi terekkel mégiscsak gondban lehet SchmIdt Csaba a terület képviselője, de ez ugyanúgy elmondható Pleirer Tamásra is, aki a szomszédos városrész képviselője. Ott van az egyik négyemeletes földszintjén lévő Óvárosi Közösségi Ház, amely megszűnt létezni, pedig régen volt pár hasznos program az épületben. Nem tudjuk a tulajdonosi és egyéb viszonyokat, de talán érdemes lenne újra beindítani valami hasonlót.De említhetjük a legendás Zsdánov hűlt helyét is, amivel évtized óta nem sikerült mit kezdenie a városnak.

zsdanov_bejarat.jpg

Egy elhanyagolt majdnem liget van a helyén, ide járnak kutyát sétáltatni a környékbeliek.Nem is értjük, miért nem zavar senkit ez a káosz, ami ott van.A régi vásárcsarnokot is át lehetne gondolni, esetleg újra megnyitni ott egy kis piacot, valószínűleg örülnének az ott lakók.

regi_piac.jpg

Mindezekből csak azt a következtetést tudjuk levonni, hogy azért rengeteg minden elkerülte eddig az ex-polgármester és azex- képviselő szemét. Reméljük, Schmidt Csaba és az új önkormányzati képviselő, Renczes Dávid mindent megtesznek a problémák megoldása érdekében.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2915327558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása