Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HALOTTAK NAPJA ÉS A HIDAS-FÉLE TATABÁNYAI T-SZOL! Információ nuku és kasza a temetkezésen

temetos.jpg

Nem viszi túlzásba a T-Szol a Halottak napi kommunikációt Tatabányán, és ami azt illeti a temetőbe látogatóknak adott segítséget sem. 

Mi utánajártunk, és a lényeg, hogy a tatabányai temetők nyitvatartása az ünnep alatt következőképpen alakul: 

október 31-étől november 3-ig, reggel 7-től este 22 óráig lehet majd látogatni a temetőket.

Azt tudjuk, mert van róla vérszegény tájékoztatás, hogy a tatabányai köztemetők nyitvatarártási rendje az ünnepi időszakon kívül így alakul:

március 01. – szeptember 30. 6:00 – 21:00 óra

október 01. – február 28. 7:00 – 18:00 óra

Legalábbis ennyi információt találtunk róla. Amikor telefonáltunk plusz információkért, csak annyit mondtak, hogy minden ki van függesztve a temetői kapukra. Azt a szentségit, mondhatnánk ideillő cinizmussal, tényleg ki van függesztve, az internetes oldalon meg a Facebookon meg semmi tájékoztatás? Így a 21. században ez igazán kreatív és modern megoldás. Galampostát nem akarnak küldeni esetleg, de ennyi erővel kidobolhatná egy hivatalnok is a temetői információkat az Árpád téren, nem?

A kommunikáció ilyen fokú hiánya azért is felháborító, mert nem is olyan rég bevezették a behajtási díjat, mint ahogy már régebben írtunk róla, egy alkalomra 500 Ft. a behajtási díj, de lehet venni  éves bérletet 5000 forintért is. Tehát sikerült újabb bőrt lehúzni az emberekről.

Közvetlenül nem a lakosságnak kell fizetni, de bevezettek egy üzemeltetői díjat, amit az ott dolgozó vállalkozásoknak (temetői szolgáltatók kivételével) kell megfizetni. Természetesen végeredményben ennek a díjnak bevezetése is a lakosság költségeit növeli, hiszen az eddigi megbízási díjakra teszik rá a vállalkozók, főleg, hogy alkalmanként kell majd megfizetni.

És ha mindez nem lenne elég,  az önkormányzat kizárólagosságot adott a T-Szolnak minden olyan esetre, amikor Tatabányán szeretnének valakit végső nyugalomba helyezni, bármilyen formában, vagyis gyakorlatilag mintegy monopóliumot a temetkezésre.

Csak megsúgnánk, van olyan város, ahol szépen összeszedetten fent van a szolgáltató oldalán az összes fontos információ, amit a polgároknak tudniuk kell. Így is lehet csinálni.

Saját cégéről, a T-Buszról vehetne példát az anyacége, ugyanis kitettek egy korrekt tájékoztatást, milyen busszal lehet kimenni a temetőbe november elsején.

A fotó illusztráció

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4315266800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása