Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÚJRA BUKOTT A SCHMIDT & BEREZNAI PÁROS: Tatabánya Mésztelepen kutyát sem bíznának rájuk

mesztelep-schmidt-bereznai.jpg

Napokban  újra előkerült Mésztelep és VI-os telep ügye, jött is a helyi fideszes bullshit, hogy az ellenzéki polgármesterjelölt be akarja költözteni az ott élőket egyenesen mások helyére. 

Úgy jártak Schmidték, mint a sánta kutya, ugyanis nagyon gyorsan lebuktak, ugyanis annak idején pont ők fogadtak el egy, a jelenlegi polgi előterjesztésében beadott anyagot, amiben Mésztelep felszámolását tűzték célul. Azt írják, hogy ellenfele Szücsné,

“- Több ezer emberről beszélt, akiket be kíván költöztetni a tatabányai bérlakásokba, illetve akiknek új lakásokat építtetne.

- Szücsné a Mésztelepen élőket át akarja költöztetni más városrészekbe, a lakótelepek bérlakásaiba, hogy a felszabaduló területeken cégek nyissanak telephelyeket. "

- Úgy véljük, a helyes megoldás az, ha a segítséget visszük a Hatos- és a Mésztelepre, és nem a gondokat a más városrészekbe” 

Ehhez képest a fideszes képviselők által elfogadott, és a mi Szívlapátos Csabánk által előterjesztett Integrált Településfejlesztési Stratégiában (ITS) az alábbiak olvashatóak: 

(….)Eszerint hosszú távon Mésztelep teljes felszámolását célozza meg a város. A lakókat fokozatosan a VI-os telepi  szociális bérlakásokba költöztetné az önkormányzat, melynek előfeltétele, hogy ún. “kiléptető” lakások létrehozásával a telepen lakások szabadulnak fel(...) A kiléptető lakások átmeneti lakhatási megoldást biztosítanának, és a telepen túli, más városrészekben történő költözéseket hivatottak elősegíteni(...)

telep.png

Ebből még a vak is látja, ők is Mésztelep teljes felszámolását célozták meg, először VI-os telepen új bérlakások, "kilépő" lakások építését, és onnan akarták az ott ideiglenes lakókat a városba költöztetni. 

Akkor most, hogy is van ez, kérem szépen? Miért kell hazudni? 

Ekkor kezd az ember fejében motoszkálni a gondolat, hogy így próbálnak meg különböző célokra kapott százmilliókkal zsonglőrködni?

Hová tűnt például az érintett területek rehabilitációjára adott 300 millió forint, amit VI-os telepre kellett volna fordítaniuk. Netán elvitte a cica? Azért örülnénk, ha részletesen tájékoztatnák a lakosságot az elszámolásról, mire ment el a lóvé, ha tényleg elment. Vagy eddig mi történt?

Miközben Bereznai Csaba a szociális ügyekért felelős alpolgármester arról szónokol, hogy a Hatos- és a Mésztelepen élőknek segítséget kell nyújtanunk, egyelőre annyit tudtak tenni, hogy befalazták a megüresedett lakásokat. Ez igen! Micsoda megoldás, majd eláll a lélegzetünk! Csak sajnos leginkább a felháborodástól, mert már többször írtunk a Mésztelep és az ott élők problémájáról, amiről eddig a kutya sem beszélt. Mintha Mésztelep nem lenne része a Modern Városok Program által elképzelt Tatabányának. De ha annak nem, és egyébként szinte semmilyen városfejlesztő gondolkodásnak sem, akkor mihez kezdenének vele az illetékesek. Legalább a szándékát látnánk ennek, de igazán semmi fontos nem történt a városrészben.

Ráadásul márciustól megszűnt Tatabánya-Mésztelepen a Máltai Szeretszolgálatnál végzett közmunka, és elképzelhető, hogy más településeken is hasonlóan drámai a helyzet. Pedig Schmidték a Máltaisoktól várták a nagy csodát, más megoldásuk nem volt a problémára.

És egy kis adalék gyanánt, írtunk arról a már az ott lakók szerint is durva videóról, amely egy olyan lakást mutat, amelyet az önkormányzat adott ki különböző embereknek, akik egyszerűen “szétbombázták” (a leélés szó, itt már nagyon enyhe lenne)  azokat és szeméttelepet csináltak a környékből. A videót egyébként a polgármesteri hivatal ügyintézőinek és dolgozóinak szánta a készítője, hogy nézzék meg, kinek adnak ki lakásokat Mésztelepen.

Vajon ellenőrzik néha az ingatlanok állapotát ezen a területen? Mert valószínű, ahhoz, hogy ilyen állapotba kerüljenek a lakások, hosszú évek “munkája” kell. 

Szóval  akárhogy is nézzük: Schmidték lebuktak, ők akarják azt csinálni amivel most az ellenzéket vádolják.

Ez aztán az igazi a gátlástalanság!

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr215190530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása