Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MÉG DURVÁBB A HELYZET TATABÁNYÁN A MÉSZTELEPEN: Teljesen váratlanul, hatalmas pofon kaptak az ott élők

mesztelep-eletveszely-varosikurir_hu.jpg 

Márciustól megszűnik Tatabánya-Mésztelepen a Máltai Szeretszolgálatnál végzett közmunka, és elképzelhető, hogy más településeken is hasonlóan drámai a helyzet.

A szervezet tatabányai dolgozói és az érintett 27 mésztelepi nő mindössze néhány napja szereztek tudomást a döntésről. Nem túlzás azt mondani, hogy valamennyiüket sokkolta a hír, hiszen az itt élők számára gyakorlatilag reménytelen bármilyen munkát találni a környéken. Mésztelep maga a gettó, maga a nyomor, a szegénység, a kiúttalanság mementója.

A közmunkát elvesztettek körében teljes a tanácstalanság és a kétségbeesés

A magyar társadalomnak ezt a peremét alig vannak akik ésszel, szívvel, humánummal képesek feldolgozni.

A segítség kevés, a nincsből nincstelenség fakad. Jó esetben a Mésztelepről a szomszédos 6-os telepre sikerül valakinek átköltöznie. Ott a legtöbb házat már nem járja át a hideg, a falak stabilabban állnak. Vörös Péterék szavaiból kicseng, nagyon komolyan veszik az érintett családok sorsát, és számukra a velük való kapcsolat élő, nagyon személyes, és tudják, nem csak kenyérrel él az ember.

Mésztelepen a kenyér szó szerint maga az élet

Közel 1200 felnőtt és gyerek tengődik egyik napról a másikra. A máltaiaknál csütörtökönként osztják a kenyeret. Kedden pedig gyümölcsöt, zöldséget, más adományokat. Nem kell kérdezni, hogy elegendő-e, hiszen látni a valóságot. Az asszonyok elmondják, hogy szerencsére a gyerekek az iskolában ingyen kapják az ebédet, de a hétvégéket – pláne most, hogy megszűnik a munkájuk -, fogalmuk sincs, hogyan fogják átvészelni.

A jelenlegi helyzetről egy részletes cikket a varosikurir oldalán olvashatnak!

 kép: varosikurir.hu

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5214662393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása