Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

LEGÚJABB HELYBÉLI KIRÁNDULÁSUNK: Mésztelep, vajon Tatabányán járunk még?

mesztelep-tb_20180528_03.jpg

A képekről azt hihetnénk, hogy egy letűnt világ képei. A régi életveszélyes épületek Mésztelep, mondjuk úgy, bejáratánál, és hát a mindenképpen szimbolkus alagút, ami akár két világ határa is lehetne Tatabányán, és ez a két világ nagyon messze van egymástól. De ezt nem kilométerekben kell számolni.

mesztelep-tb_20180528_01.jpg

Mintha Mésztelep nem lenne része a Modern Városok Program által elképzelt Tatabányának. De ha annak nem, és egyébként szinte semmilyen városfejlesztő gondolkodásnak sem, akkor mihez kezdenének vele az illetékesek. Legalább a szándékát látnánk ennek. Persze, nagyon nehéz feladat.

mesztelep-tb_20180528_02.jpg

mesztelep-tb_20180528_04.jpg

És tudjuk azt is, minden politikusnak kínos erről gondolkodnia, pedig itt mutathatnák meg kvalitásaikat az urak és hölgyek.

mesztelep-tb_20180528_05.jpg

Beszédes az is, hogy az uniós forrásokból nem igazán jutott erre a városrészre semmi, pedig nagyon rá lenne szorulva a támogatásra, még rengeteg beton is lehetne ide önteni.

A múltkor is feltettük a költői kérdést:  miért nem alakul például bizottság a városházán, ami csak ezzel a városrésszel foglalkozik?

mesztelep-tb_20180528_06.jpg

Pontosan még senki nem mondta el,vagy őszintén nem mert megírni,  hogyan történt ennek a városrésznek a leépülése rendszerváltás után, mert szerintünk nem lehet mindent az ipar és a cementgyár hanyatlására fogni. Az akkori városvezetésnek pontosan kellett látnia ezt az évekig tartó folyamatot, csak az a kérdés, miért nem avatkoztak közbe, miért hagyták cserben a régi Mésztelepet és az ott élő embereket. És miért hagyják cserben most az ott élőket.

Csak a sunnyogás megy

Még mindig nagyon nehéz és megoldatlan kérdés Tatabányán is, hogyan lehetne segíteni a többségi társadalomtól leszakadófélben lévő cigányságon. Fél is tőle mindenki,  mint a tűztől. Pedig a mélyszegénység, már nem csak a cigányságot sújtja. Alig vannak olyanok, akik őszintén és pontosan fogalmaznának ebben az ügyben, mert félnek, hogy egyből lefasisztázzák őket. És tudjuk, azt is, az nem elég, ha csak mi akarunk ott fejlesztéseket, más életet, az ott élőknek is hozzá kell tenni a magukét.

Ehhez is segítséget kell nekik nyújtani.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4314014858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása