Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOVÁ FELVÉTELIZNEK A TATABÁNYAI ÁLTALÁNOS ISKOLÁSOK? Fontos tájékoztató az Oktatási Hivataltól

iskolasok-altalanos-penziranytu-hu.jpg

Most kezdődött meg ugyan a tanítási év, de a négy-, hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumokba jelentkezőknek nem árt néhány dologra elkezdeni felkészülniük.

A nyolcadikosok, valamint a negyedikesek-hatodikosok felvételi jelentkezése közötti legfontosabb különbség, hogy a hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba készülő diákok szülei egyénileg is intézhetik a jelentkezési folyamatot.

„Az egyéni jelentkezés során a jelentkezőknek, a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületén kell előállítani a felvételi lapokat. A felület használatáról és a felület elérhetőségéről az „Egyéni jelentkezés menete a 2019/2020. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során" című cikkben tájékozódhatnak majd 2020 januárjában” – írja tájékoztatójában az Oktatási Hivatal.

A szülőknek egy tanulói adatlapot, valamint jelentkezési lapokat kell kitölteniük. A tanulói adatlapon a személyes adatokon kívül az összes megjelölt iskola, tanulmányi terület szerepel. A jelentkezési lap szerepe más: ezzel jelzik az adott középfokú iskolának a jelentkezési szándékot. „A jelentkezési lapon a tanuló személyes adatain kívül szerepelnek az általános iskolai tanulmányi eredmények, továbbá a tanuló itt tud egyéb információkat (pl. kollégiumi igény, az eddig tanult idegen nyelv) a középfokú iskolával közölni. 

Minden középfokú iskolába külön jelentkezési lapot kell benyújtani. A felvételi lejárás során tetszőleges számú iskola és tanulmányi terület megjelölhető” – olvasható a tájékoztatóban.

A kinyomtatott és aláírt felvételi lapokat be kell küldeni a lapokon szereplő címre, a postára adás határideje 2020. február 19.

kép: penziranytu.hu

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8015158578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása