Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ŐK BIZTOSAN KÉPVISELŐK LESZNEK TATABÁNYÁN! Önök bárhogyan is szavaznak, mert ilyen a rendszer!

schmidt-fekete-bereznai-balogh.jpg

Október 13-án választanak a tatabányaiak. A jelenlegi rendszerben polgármesterjelöltekre és egyéni képviselőkre szavazunk.

A polgármesterjelöltekre leadott szavazatok sorsa egyértelmű, aki a legtöbbet kapja, az győz. Az egyéniben győztes képviselők felveszik a mandátumukat természetesen, de a vesztesek szavazatai sem mennek feltétlenül kárba. Ez utóbbiakat összesítik és ennek alapján osztják ki az ún. települési kompenzációs listán szereplők között, a törvény által erre a célra Tatabánya esetén biztosított 5 képviselői helyet.

Miután két számottevő csoportosulás indul - előre is elnézést kérünk a Mi Hazánk szimpatizánsoktól, de bátran kijelenthetjük, messze vannak győzelemtől - a választáson, jó eséllyel az ezen a két listán szereplők jelöltek jutnak majd be Tatabánya város közgyűlésébe.

Miután ezen két csapatnak van esélye bejutni, jól szerepelni, ezért a kompenzációs helyeket is nagyrészt (5-ből legalább 4-et) ők fogják kapni. Nézzük kik vannak a listák élén.

Az ellenzéki (Mszp-DK-JOBBIK-Momentum-LMP-Párbeszéd) összefogás lista első kettő helyen

1. Fekete Miklós (Mszp)

2. Balogh Ferenc (Jobbik) található.

Ugyanezek a Fidesz-KDNP listán:

1. Schmidt Csaba

2. Bereznai Csaba

Miután Balog Ferenc, Schmidt Csaba és Bereznai Csaba indul egyéniben, onnan is van esélyük bejutni. Ha a Fidesz sok helyen veszítene, akkor is az első két listás helyről bejutna a Schmidt-Bereznai tandem.

Az ellenzéki induló Balogh esete ugyanez, mint Bereznaiéké, neki is befutó helye van a listán, tehát biztosan képviselő lesz.

A legkönnyebb helyzetben Fekete Miklós van, hiszen egyéniben nem indul, de - kivéve azt a most elég valószínűtlen esetet, hogy mindenhol a jelenlegi ellenzéki csoportosulás nyer - miután övé a lista első helye, tuti befutó lesz.

Szóval ők már a szavazás előtt bejutottak a közgyűlés tagjai közé.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9615092332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása