Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

50 VASÚTÁLLOMÁST FELÚJÍT A MÁV: A tatabányai akadálymentesítést Schmidt Csabáék nem tudták elérni

allmi_lepcso_1.jpg

A legforgalmasabb állomásokat érintően 2023-ig tartó, komplex felújítási programot hirdetett a MÁV „50 MEGÚJULÓ ÁLLOMÁS” elnevezéssel. 

Rendesen körbelőtték Tatabányát: Tatán, Bicske-alsón, Herceghalmon is felújítják a vasútállomást, minket meg szépen kihagytak. Most tényleg, ennyire jelentéktelen a tatabányai állomás, nem elég nagy a forgalma, esetleg nem néz ki elég szarul? Esetleg a városvezetés töketlen ennyire, hogy nem sikerült tető alá hozni a projektek, amit tavaly március 15-én már át kellett volna adni? Komolyan nem értjük, de az is lehet, hogy el van átkozva ez a vasútállomás. Legalább a lifteket sikerült volna kiharcolnia Schmidt Csabáéknak, mikor egy csomó szomszéd városnál megújulnak az állomások.

Nemrég indult el az 2023-ig tartó program, amelynek célja a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelése, ennek fontos eleme az állomási környezet szépítése.  Maga a MÁV ismeri el, idézzük

“A felújítási program az elmúlt évtizedekben elmaradt állomási karbantartások pótlására irányul.”

Folyamatosan zajlanak az állomásokat megújító munkálatok, Kőbánya-Kispest (KöKi) állomástól Alsógödön át, Miskolcig. A hozzánk legközelebbi helyszín a projekt térképe szerint Tata lesz. A széleskörű karbantartások az utasforgalmi területek komfortnövelését célozzák, például várótermek, pénztárak és utasmosdók megújításával. Van ahol a biztonsági kamerarendszer mellett új peronbútorokat (padokat, szemetes edényeket) telepítenek a szakemberek, máshol a gyalogos felüljárón a burkolatokat és a világítótesteket javítják - írja a MÁV.

Lesznek ahol a XXI. század nélkülözhetetlen vívmányait építik ki, pl. mobiltöltőket.

Az év végéig befejeződő felújításoknak köszönhetően érezhetően javulni fog az érintett állomások és megállóhelyek szolgáltatási színvonala és összképe. 

Mit gondolnak, naivitás azt hinni, hogy a tatabányai akadálymentesítésnek ebbe bele kellett volna férnie?

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2715092484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása