Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

RADIKÁLIS VÁLTOZÁS A TESCO UTÁN A METRO-BAN! Tatabányáról is bárki vásárolhat most már

metro_leszazuj-tesco.jpg

Nagy újítást vezetett be a Metro áruház: a hétvégékre főleg családokat megcélozva bárki előtt megnyitotta az eddig csak vállalkozások előtt nyitva álló áruházát. 

Sokan ismerik a Metro áruházláncot, eddig áruházai a vállalkozások, különféle intézmények kiszolgálására építette üzletpolitikáját, ezzel is indult Magyarországon, negyedszázaddal ezelőtt. A cash&carry lényege, hogy a boltosok, vendéglátósok önkiszolgáló áruházakban megveszik, kifizetik és el is viszik a megvásárolt portékát, a hagyományos nagykereskedelmi renddel szemben, ahol megrendelik, majd valamikor kiszállítják az árut.

A nagyláncok nem a Metrotól vásárolnak, így az áruházlánc is keresi a piaci réseket: 13 üzlete mellett már honlapján is fogad rendeléseket és ki is szállít vállalkozó vásárlóinak - írja a Blokkk.com kiskereskedelmi szakblog.

Ami most megváltozott, hogy a Metróban eddig kártya kellett a vásárláshoz. Nemrég azonban újított az áruházlánc, melynek lényege, hogy napijegy igénylésével pénteken, szombaton és vasárnap bárki vásárolhat a Metro áruházakban. A legfrissebb reklám szerint viszont szeptember 24-ig minden nap - azaz hétfőtől vasárnapig - lehet menni vásárolni a Metro áruházakba.

A Metro családi vásárlás hátránya azonban, hogy adminisztrációhoz kötött, személyes adatok megadása a napijegy ára - írja a Blokkk.com.

Leáldozott a hipermarketeknek vagy nyílt egy piaci rés, ez a jövő zenéje. A hipermarketek között azonban nagy verseny van, a szakportál szerint nem véletlen, hogy a Tesco lefaragja saját áruházainak területét és bérbeadja más kereskedőknek. 

A Tescónak jelenleg 112 hipermarket besorolású nagy alapterületű áruháza van, amelyek a szakblog szerint most diszkont ruhát öltenek. A Metronak 13 C&C áruháza, az Auchannak 19 hipermarketje van.

A szakblog ennek kapcsán elképzelhetőnek tartja, hogy a Metrónak ezzel a lépésével nyílt egy piaci rész és az eddigi cash&carry áruházlánc átveszi a Tesco hipermarketjeinek szerepét.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr10015022868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása