Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MAGYARNÉNAK TATABÁNYÁN BEJÖTT AZ ÉLET: Dohányboltjaikban szolid 170 milliós nyereségük volt

magyarne-dohanyboltocska.jpg

Van ez a NER, a nemzeti együttműködés rendszere, amelynek emblematikus mozzanata volt a NAGY DOHÁNYBOLT MUTYI. Mondhatnánk stílszerűen, rengetegen szívnak benne, és néhányan gazdagodnak is rajta.

Amikor a jelenlegi rezsim elindította a dohányboltok létrehozását szolgáló trafiktörvényt, eleinte valami teljesen másnak indult, mint ami végül lett belőle. Eredetileg az volt a célja, hogy a cigarettát - miután egy káros dolog - ellenőrzötten, elkülönítve árulhassák olyan boltokban, ahol például fiatalok nem tudnak belőle venni.

Ebből aztán Fideszék a Nemzeti Dohányboltokat gyakorlatilag ugyanolyanná változtatták, mint tönkretett kisboltok. Az egyetlen változás, amit betartottak, hogy gyerekek nem mehetnek be a boltba. 

Aztán kiderült a rendszer működéséről, hogy több helyen politikai alapon osztják a biztos sikerrel kecsegtető koncessziókat. 

A legnagyobb botrány Szekszárdon volt, ahol hangfelvétel készült arról, amikor a trafikokat elosztották. Kiderült, hogy a polgármester és a Fidesz-frakció az alapján adta ki a koncessziókat, hogy melyik jelentkező mennyire támogatta a Fideszt, illetve mennyire ismerik őket. Aztán kijött egy hasonló dokumentum Hajdúszoboszlóról is, ahol hasonlóan osztályozták a jelentkezőket. Ez alapján a piac újraeloszásának még ahhoz sem volt köze, hogy ki tudná a legjobban ellátni a dohánykereskedelem funkcióját.

Szóval ebbe a dohánybolt bizniszbe szállt be Magyarné Kocsis Andrea tatabányai képviselőasszony is a családjával. 2013-ban alakult Magyarnéék családi vállalkozása a B2A Betéti Társaság, az év májusában jegyezték be a cégbíróságon.

A betéti társaság beltagja Magyarné lánya, Magyar Beáta és két kültagja Magyarné Kocsis Andrea Edit és férje Magyar Attila Dávid. Az indulás óta változatlan formában üzemelnek, nem háborgatja semmi a békés gazdálkodást.

Megnéztük, azóta hogyan fialtak, mióta elkezdték ezt a rengeteg “kreatív” tudást igénylő és bizonyára semmilyen politikai tőkét nem szükségeltető iparágbeli ténykedést, és összefoglaltuk az adatokat az alábbi táblázatban:

 

B2A Bt Árbevétel Fizetett adó A cég nyeresége
2013 316 millió 784 ezer 7 millió
2014 754 millió 918 ezer 27 millió 881 ezer
2015 824 millió 941 ezer 30 millió 552 ezer
2016 885 millió 1millió 112 ezer 36 millió 501 ezer
2017 1 MILLIÁRD 1 millió 1 millió 59 ezer 38 millió 471 ezer
2018 1 MILLIÁRD 133 millió 824 ezer 30 millió 253 ezer
ÖSSZESEN: 4 MILLIÁRD 916 millió 5 millió 638 ezer 170 MILLIÓ

 

Figyelemre méltó, hogy miközben Magyarné cégének haszna 170 millió forint, addig mindösszesen kevesebb mint 6 millióval járulnak hozzá a közös kasszához.

Önök is szeretnének egy ilyen céget?

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9515013234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása