Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

KEDVES TATABÁNYAI HÖLGYEK, AZ ÉLETÜK A TÉT! Mindenképpen jöjjönek el augusztusban, ha még nem voltak 

mammografia-tatabanya-hu.jpg

Augusztusban is folytatódnak az emlőszűrő vizsgálatok.

A Népegészségügyi Program keretén belül mammográfiás szűrővizsgálatra hívják be azokat a Tatabánya településen lakó 45-65 év közötti hölgyeket, akik az elmúlt két évben nem vettek részt emlőszűrésen. 

Az augusztus 7-től kezdődő vizsgálatokra az érintettek július-augusztus hónapban névre szóló behívó levelet kaptak illetve kapnak a Szent Borbála Kórház Emlőszűrő Állomásától, melyen feltüntetik a vizsgálat pontos időpontját. A szűrések helye: a KEM Szent Borbála Kórház Mammográfiai szakrendelés, (Tatabánya, Dózsa György út 77.). 

Az emlőrák a nők leggyakoribb rosszindulatú betegsége Magyarországon. Évente több, mint 7000 újonnan felfedezett női emlődaganatot diagnosztizálnak, és több, mint 2300 nő hal meg ebben a betegségben. A területileg szervezett lakossági szűrővizsgálatok a rendszeres otthoni önvizsgálat fontosságára is figyelmeztetnek, illetve arra, hogy 40 éves kortól panaszmentesség esetén is javasolt az évenkénti emlődiagnosztika. A rendszeres mammográfiai szűréssel az emlőrákok 80%-a idejében felismerhető. 

A szűrésen részvevőknek bizonyos esetekben lehetőségük van útiköltség térítést kérni. Az igénylés feltételeiről az utazást megelőzően szükséges érdeklődni a vizsgálatot végző szakrendelőnél. További információkkal kapcsolatban a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán lehet érdeklődni, a 34/ 795-854-es telefonszámon. Figyeljünk egészségünkre, vegyünk részt a szűrővizsgálatokon!

(a város oldala)

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2614994426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása