Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A JÖVŐ ROBOTOSAI VERSENYEZTEK TATABÁNYÁN! Irány a világdöntő, Győrben

wro-instagram.jpg

Az idei World Robot Olympiad (WRO) hazai döntőjén csaknem kilencven csapat vett részt Tatabányán. A 7-25 éves résztvevők több kategóriában vehették át a díjakat.

A versenyt a tatabányai Edutus Főiskola honosította meg, és az azóta egyetemmé váló intézménynek is köszönhető, hogy Európában elsőként Magyarország rendezheti a WRO világbajnokságot novemberben, Győrben.

A tatabányai verseny kategóriáinak első helyezettjeként a világdöntőn hat magyar csapat vehet részt. Az esemény súlyát mutatja, hogy több mint 3000 indulót várnak, 65 országból. A WRO helyi eseményein 22 ezer versenyző csapat indul, csaknem 60 ezer résztvevővel.

A Lego-elemekből álló robotok programozási nyelve alapul szolgálhat a későbbi PLC ismeretek könnyebb elsajátításához, alkalmazásához. A versenyeken részt vevő diákok 85 százaléka műszaki, természettudományos vagy informatikai területen tanul tovább, helyezkedik el.

A robotoknak feladatukat távvezérlés nélkül, önállóan kell teljesíteniük. A csapatok építik és programozzák a gépeket, melyek különböző szenzorokkal ismerik a színeket, felismerik és szükség esetén kikerülik az akadályokat, érintésre reagálnak, eligazodnak egy labirintusban, képesek az útvonalak újratervezésére.

Nyitókép: instagram.com/wrohungary

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8914941606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása