Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MEGÉRTE 15 EZRET RABOLNI A 2 ÉVES GYEREKKEL? Tatabányán 7 és fél évet kapott a nő!  

 

biroidontes-vacinaplo-hu.jpg

Gyorsított eljárásban állt bíróság elé az a 25 éves nő, aki egy 83 éves asszonyt rabolt ki Tatabányán.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy 83 éves asszonyt rabolt ki O. Erika szerdán délelőtt. A rendőrök másfél órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 25 éves nőt.. A gyanúsítottat és élettársát, akit ellen bűnpártolás vétség elkövetése miatt indult eljárás, a rendőrség akkor őrizetbe vette, és gyorsított eljárásban bíróság elé állította, pénteken már meg is született az ítélet.

A bíróságon kiderültek a részletek, a nő aznap délelőtt egy tatabányai áruházban vásárolt, ahol a pénztárnál előtte állt az idős hölgy. A vádlott látta, hogy a hölgy 20.000.- forintos bankjeggyel fizetett, amiből kb. 18.000.- forint visszajárót kapott.

Ezt látva O. Erika elhatározta, hogy követni fogja a sértettet és megszerzi tőle a pénzt. A 82 éves sértettet az üzletből kilépve a nő megszólította és a gyerekével hazáig kísérte, majd megkérte, hogy hadd használja nála a mosdót. A hülgy gyanútlanul beengedte a lakásába az elsőrendű vádlottat és annak 2 éves gyermekét.

A vádlott megkérdezte az idős hölgyet, hogy fel tudna-e váltani neki egy 200 forintos érmét két darab 100 forintosra, a sértett ezért elővette a pénztárcáját, majd a bankjegyeket a kezében tartva közölte, hogy nincs 100 forintos érméje. Az elsőrendű vádlott kikapta a sértett kezéből a pénzt, amit a sértett megpróbált visszaszerezni, de nem tudott, a nő gyermekével a karján, a pénzzel együtt elmenekült.

Az elsőrendű vádlott hazament, majd átadta a gyereke apjának – aki a másodrendű vádlott volt – a rablásból származó 10.000.- forintot, hogy ebből az elmaradt albérleti díjat kifizessék. A férfi már tudta akkor, hogy a nőt már keresik az áruháznál, ezért a nő kabátját, a gyermek babakocsiját és a cipőjét a padlásra, illetve egy ládába rejtette el, hogy a rendőrök ruházat alapján ne tudják beazonosítani. A bűncselekménnyel okozott kár 15.000.- forint volt, amelyből 5.000.- forintot sikerült a rendőröknek lefoglalniuk.

A Tatabányai Járásbíróság tegnap, az elsőrendű vádlottat 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte és 8 évre eltiltotta a közügyektől. A másodrendű vádlottat bűnpártolás vétsége miatt 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság.

Az ítélet nem jogerős, az elsőrendű vádlott és védője enyhítésért és a letartóztatás elrendelése ellen, a másodrendű vádlott és védője felmentésért fellebbezett.

 

Itt léphetsz be a Boldogulj Tatabányán Facebook csoportba, vagy

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: a boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Ingyen jutunk el hozzád, de nem ingyen készülünk, kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3114873152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása