Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

JÖNNEK A “SCHMIDT FELÜGYELŐK” TATABÁNYÁN? Vajon polgi képét is rávarrják az egyenruhájukra?

kozteruletfelugyelet-schmidtkeppel.jpg 

Csütörtökön tárgyalja a városi közgyűlés a körzeti megbízotti rendszer fejlesztését.

Igaz, új nevet adnak a gyereknek, az előterjesztésben már a Körzeti Rendész megnevezést javasolják, mert saját bevallásuk szerint is összetéveszthető a rendőrség kötelékén belül létező körzeti megbízotti állománnyal.

Annak idején, amikor ezt az egész bohózatba illő rendszert kitalálták, már írtunk róla. Akkor a polgármester azzal indokolta a körzeti megbízotti rendszer kialakítását, hogy Tatabánya este vagy éjszaka kihalt, ezért nem kell erőltetni a járőrözést. És igen, aki nem tudta eddig: különösen kedden éjszaka kihalt a város! Pontosabban kedden hajnali egy órakor nincsenek randalírozók! És mivel nem jelentkezik a Városrendészetre a kutya sem, aki meg jelentkezik vagy nem alkalmas, vagy megijed a feladattól (sic!), ezért létrehozzák az úgynevezett körzeti megbízotti csoportot, ami választókörzetenként működik, és sokkal több ember kell hozzá. Már akkor is nagyon logikus volt.

Ami a mostani előterjesztésben nagyon komikus, amikor azt írják, hogy “ Megteremtődnek a feltételei annak, hogy a város közterületeit a “ jó gazda gondosságával” felügyeljük.” Ha figyelnek az igazi coming-out, tehát a polgármester bevallotta, hogy eddig nem voltak jó gazdái a város közterületeinek.

Aztán jönnek az újabb csemegék, már annak idején is leírtuk, hogy miért pont választási körzetenként működnek. Csak nem hangulatjelentést kell készíteniük a politikusoknak? Most összevonják a választási körzeteket, összesen  6 körzet lesz, ahol a Körzeti Rendészek “kommandóznak” majd. Ha kivonjuk a politikát a dologból, jöhet is a kérdés, hogy komolyan gondolják hogy egy min. tízezer fős körzetben, mint a vadnyugati seriffek, 2 ember fog hozzájárulni a biztonsághoz.

És a választási körzethez ugyan miért ragaszkodnak ennyire?

A KR-rendszert  is arra kívánják használni, mint a kormánypropagandát, ijesztgetni a lakosságot és hivatalosan egymás ellen uszítani az embereket? Netalán napi szinten lesznek közérzet-jelentések? A szövegből erre lehet következtetni: “...létrejön egy, a működési körzetek megfelelő rendjét folyamatosan felügyelő, a lakossággal napi kapcsolatban lévő, a működési körzetekben felmerülő problémára napi szinten reagáló és problémák megoldására törekvő szolgálati forma.”

A napi kapcsokban lévő szófordulat vagy elírás, vagy a kapcsolatteremtés egy mélyebb, minőségi formája, gondoljuk.

Azt is írják még az előterjesztés fogalmazói, hogy “ szabályok be nem tartására gyorsan fény derül.” Na ez még külön vicces, árulják már el, hogy 2 fővel hogyan fog gyorsulni a fényre derülés?

Ráadásul szegény KR-eseknek szórni kell majd az önkornányzati rendeletek, határozatok “igéit” is. Tényleg a XXI. században az információk eljuttatásának leghatékonyabb módja, hogy személyesen megkeressük a lakosságot? Itt megint kilóg a politika lólába. Netán Schmidt Csaba azt gondolja, hogy információhiányba fog belehalni a polgár, ha nem mennek el hozzá?

“Az információk egyaránt segítik a képviselők és a szakirodák munkáját…”

Ez azt jelenteni, hogy a KR-tagok jelenteni fognak vagy jelentést készítenek a politikusoknak? Ezeket az információkat vajon az ellenzéki képviselők is megkapják majd?

Mondjuk azt megnéznénk, hogy néhány dolog hogyan fogja kiállni az adatvédelem próbáját.

Azért mutatja az eddigi előterjesztés összevisszaságát, hogy egy józan paraszti ésszel előre látható dolgot (körzeti megbízott) egyáltalán eddig miért kellett beletenni a rendszerbe. Ennyire nincsenek épkézláb jogászok a jegyző bandájában, vagy vették a diplomájukat?

“A működési területen élők, tevékenykedők hiteles információkkal ellátása” hasonló lesz, mint a hírhamisító által vezetett köztévé szerkesztősége? Mindenkit helyben Sorossal illetve a ellenzéki politikusokkal fognak ijesztgetni?

És a szövegben vajon mit jelent az Önkormányzat által elvárt rend?

Mert ugyebár vannak a különböző jogszabályok, de ezen kívül milyen elvárást támaszthat, főleg az Önkormányzat, akinek nincs is ilyen lehetősége, ugyanis ő döntéseket hoz, a hivatal pedig végrehajtja?  Vagy személyesen Schmidt Csaba fog utasításokat adni?

Egyébként az április elsejétől működő KR-rendszer az előterjesztés szerint közel 40 millióba fog fájni az első évben, amit a mi pénzünkből tartanak majd fent.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5714593518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása