Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TÉNYLEG EZ A MÁRCIUS 15-E TATABÁNYÁN! Nézzen siralmas, bohóckodó politikusokat!

marcius15-nogradhont-hu.jpg

Tényleg jó nekünk, hogy a március 15-ei megemlékezés általában annyiban merül ki, hogy a politikusok beszédet mondanak, esetleg egy-két vers, és annyi. És természetesen egyből bele is szövik a beszédbe az aktuálpolitikát, a fideszesek Sorossal, az ellenzékiek Orbánnal riogatnak még ilyenkor is.

De, így  mitől lesz ez ünnep? Ugyanaz a 122 ember vesz rajta részt, akik minden rendezvényre kimennek, és kész. Tényleg ezt gondolják a jelenleg pozícióban lévő politikusoknak hívott viccmesterek?

Bevalljuk, többször megfogalmazódott már bennünk, de az utolsó lökést néhány olvasói levél adta.

Ugyanis nálunk érdeklődtek, hogy van-e információnk a március 15-ei ünnepségről.

Tatabányai programok, műsorok, megemlékezések, bármi, ami a városban

lesz, mert  a város nem tájékoztatta az itt lakó polgárokat, legalábbis szerintük.

Lehet, hogy csak valami fideszes belső, zártkörű ünnepség lesz, azért nem tájékoztatják a lakosságot sem a város weblapján, sem az újságok által?

Mondjuk, nem a polgármester és a különböző politikusok - nincs különbség kormánypártok és ellenzék között - monoton semmitmondó beszéde érdekel minket, attól

hülyét kapunk, ahányszor belekezdenek valamibe.  Ellenben az érdekelne, hol, milyen rendezvény van.

Vagy azért nem közölnek előre a programokat, nehogy olyanok is jelen

legyenek, akik nincsenek rajta a NER VIP listáján? Emlékszünk a Gerecse kapuja átadására. Valószínűleg a nemzeti ünnepeink, megemlékezéseink, egyéb rendezvényeink, csakis az elvhű lakosságnak szól, a többi nem magyar, csak  hasznos idióta, akiknek szükség van a munkájára.

A NER helyi híradója a 24Óra és a Kemma annyit azért foglalkozik március 15-ével, hogy megszavaztatja egyre csökkenő olvasótáborát,miért fontos március

15-e, és hogy mit csinál az ünnepnap, de arra már nem volt merszük,

tehetségük, meghatalmazásuk, satöbbi, hogy a programokat feltegyék. Milyen érdekes.

Pedig nagyon sok igazán érdekes programot ki lehetne találni ezen a jeles napon. Csak párat említenénk meg: Lehetne a színházban vagy szabadtéren előadás:

a gyerekek helyszíneken adhatnának elő produkciókat, nem az iskolában feszélyezve, plusz történelemtanárok bevonásával dolgozhatnák fel 1848 történetét.Ha már a Tatabányai Malacságokra összehoznak egy fesztivált, a szabadságharc is megérdemelne egyet szerintünk, különböző művészeti ágak bevonásával.

De lehetne akár korabeli ruhák bemutatója, vagy  huszár lovas bemutató,

a kisebb csaták imitációja.

Több helyszínen mennék párhuzamosan a programok, például gyerekeknek ágyúzó verseny, korabeli puskák bemutatója, satöbbi. De rengeteg mindent ki lehetne találni egy kis kreativitással, hozzáértéssel.

Mindezek helyett maradt nekünk a politikusok koszorúzása, siralmas.

Pedig ha valami, akkor ez lehetne tényleg a legfontosabb és ÜNNEP.

Mégiscsak a szabadságunkat vívtuk ki.

Ráadásul már elég régen volt ahhoz, hogy ne a napi politika hassa át állandóan.

Ránk férne már normálisan ünnepelni.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1514688610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása