Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BENCSIK JÁNOSNAK KÉSZÍTENEK CSABÁÉK SZOBROT? Csütörtökön meg is szavazhatnák

szoborb.jpg

Írtunk róla , hogy a “Lölö-pláza” építési munkálatait elkezdték Tatabányán, és szembe találták magukat az építők Tóth-Bucsoki István szobrával.

A jelenlegi építkezés előtt pár hónappal a tatabányai közgyűlés döntött arról, hogy a szobrot áthelyezik a skanzenbe, tekintettel arra, hogy útban van. Valószínűleg azonban, nem egyedüli esetként, elfeledkeztek átköltöztetni a szobrot, így most az az építkezés kellős közepén maradt.

Cikkünk heves vitákat váltott ki a Facebookon, és valószínűleg a városvezetés is reagált rá, mert letakarták a szobrot.

Találgatjuk, hogy mire fel ez az “igazán kreatív” megoldás, talán azért tették, hogy meg ne fázzon szegény, ha már ledöntötték.

De az is lehet, hogy a “takaró” alatt szobrászok dolgoznak, hogy  “átoperálják’ a szobor arcát. Schmidt Csaba úgy is azt mondta, hogy ez a tér, ha kész lesz, a megye legnagyobb tere lesz, azt már mi tesszük hozzá, hogy egy méltó szobor is dukál hozzá. Nem lennénk meglepve, ha Bencsik János-szobrot faragnának a Tóth-Bucsoki szoborból. Talán azt Csaba sem tagadná, hogy az előző polgármester nagyon sokat tett a városért, az ő polgármestersége alatt új lendületet vett a város, sok jól fizető cég érkezett hozzánk, és politikusként kiemelkedik a helyi felhozatalból.

Még az is lehet, bár előterjesztést nem találtunk, hogy csütörtökön egy ünnepi közgyűlés keretében leplezik majd le az ex-városvezető szobrát. Így a vitatott Tóth Bucsoki helyett egy olyan politikus kapna szobrot Tatabányán, a Mészáros-terv részeként persze, akinek a megítélése  Schmidt Csaba, és maga Bencsik János szerint is konszenzusos.

Reméljük, ha tényleg lesz ilyen, akkor a mi Jánosunk nem fogja a felajánlást visszautasítani, és egy jóféle borral koccintani fog a közgyűlés tagjaival, még az ellenzékiekkel is.

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4714653261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása