Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VASTAGON NYER A T-SZOL A TATABÁNYAI ADÓFIZETŐKÖN? Vagy Schmidt Csaba, netalán Hidas emberei nem számoltak jól?

penzkupac-schmidt-hidas.jpg

Úgy tűnik, egyre érdekesebb ez a téli útüzemeltetés Tatabányán, melyre több mint 1 éve a T-Szollal kötöttek hosszú távú (10 éves) szerződést Schmidt Csabáék.

Ezeket a feltételeket és ezt az elég magas, mintegy 150 milliós javasolt előirányzatot fogadták el  a legutóbbi januári városi közgyűlésen képviselők.

Nyilván  egy nagyon megalapozott számítás alapján  megfelelő tolerancia-sávval tették, rengeteg adat és számítás birtokában.

teliutuzemeltetes-ktsgvetes_1.jpg

Emlékezzünk vissza, hogy a Fidesz-es képviselők egymással versenyezve ajnározták a lehetőséget, Bereznai alpolgármester például ezt mondta:

“Itt a lehetőség, hogy megoldjuk mi magunk. Van rá cégünk, kapacitásunk…”

Magyarné Kocsis Andrea  pedig egyenesen így fogalmazott:

“Azt gondolom, hogy olyan gyorsan és hatékonyan egy külsős cég soha nem fog tudni reagálni, mint a T-Szol”

Az biztos, hogy gyorsan reagáltak, mert egyetlen szezont sem csináltak saját maguk, rögtön kiszervezték a melót az alvállalkozóknak.

Ezek után azt látjuk, hogy a T-Szol a téli útüzemeltetést a Geotech-Extrém Park párosnak szépen továbbadta. Ezek szerint egy szokásos sés törvényes biznisz, hogy egy közszolgáltatás továbbadja a munkát, bár nem minden esetben szimpatikus eljárás.

Ez az apróság csak hab a tortán.

De az mondjuk milyen eljárás már, hogy ipari sót és egyéb szóróanyagokat a T-Szol biztosítja?  Így világos, hogy miért épített sótárolót a T-Szol a T-Busz telephelyére nem is olyan régen 40 millió forint közpénzből, tehát  ezt is az adófizetők fizették ki.

Miért a T-Szol  biztosítja az ipari sót, miért nem a szolgáltatást végző, ha már ő dolgozik vele., így tök jó végezni egy feladatot.

Ráadásul például ilyet előírt a T-Szol a nyertes részére.

“A járművek és a téli felépítmények tárolásához szükséges megfelelő méretű telephely, a fedett csarnok szükségességét indokolja, hogy a sóval rakott járművek szabadban való parkolása esetén a felépítményben lévő só  benedvesedhet és befagyhat, ezért indokolt a rakott járműveket fedett helyen tárolni. “

Akkor minek a T-Szolnak a sótároló? Ott nem lehetne tárolni?

A  a hivatalos közlés szerint a szerződés értéke, amit 120 hónapra, azaz 10 évre kötöttek: 570 millió forint.

Ezt az elég magas, mintegy 150 milliós javasolt előirányzatot fogadták el  a legutóbbi januári városi közgyűlésen képviselők.

Nyilván  egy nagyon megalapozott számítás alapján  megfelelő tolerancia-sávval tették, rengeteg adat és számítás birtokában.

Akkor feltesszük a kérdést, hogy az önkormányzat miért is tervezett  be erre 150 milliót az idei költségvetésben?

Ez egy eltervezett mutyi, vagy valamelyik csapat, aki kalkulálta, nem tud számolni?

Az 57 millió és a 150 millió között közel 100 millió a különbség: feltételezve, hogy minden évben ekkora összeget költhetnek el legalább, akkor a különbség közel 1 milliárd is lehet.

ELKÉPESZTŐ KÜLÖNBSÉG!

Ráadásul jogosan felmerül, hogyha a T-Szol annyira ügyesen pályáztat, hogy ennyivel olcsóbb, akkor az önkormányzatnak is dolgozó Szűcs-Hidas közbeszerzéssel is foglalkozó partnere (igen, a T-Szol elnök Hidas itt is szerepel névlegesen!) miért nem volt képes megoldani az önkormányzat részére a feladatot, miért szervezték ki a T-Szolba a szolgáltatást?

Vagy  ha megoldható olcsóbban, akkor miért is nem a hivatal pályáztatja meg?

Hogy volt-e nyoma a T-Szolnál a közbeszerzésnek?

Érdekes módon  az év elején közbeszerzési terv alapján be sem tervezték.

tkozbesz.jpg

Miért is lenne a szerződés nyilvános, ugye?  Vagy ha valaki megtalálja, szóljon nekünk is.

Akárhogy nézzük is, elég sok kérdés felmerülhet bizonyos milliók ide-oda tologatásának kérdéskörében. Talán egyszer választ kapunk rájuk.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6114643008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása