Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

RÉGI-ÚJ SPORTÁG A TATABÁNYAI PIACNÁL: Parkolóhely-vadászat

piacos_uccakep.png

Áll a bál a piac környékén, az ott élők kerestek meg bennünket, mert már úgy érzik, teljesen élhetetlen a környék, főleg, hogy már vasárnap is van piac. Ők pedig szinte le sem tudnak parkolni a háznál, ahol laknak. Ráadásul, a lakók azt gondolják, ha az önkormányzaton múlna, például az újonnan nyíló orvosi ügyelet miatt, a kocsik a járdára is felmehetnének, mit számít a testi épségük.

Bereznai alpolgármester 2-3 éve egy lakógyűlésen azt mondta a környéken élőknek, a parkolás azért lesz fizetős, hogy nekik jobb legyen. Most már ott tartanak, hogy vasárnap is élhetetlen a környék, mivel azon a nem fizetős napon, amikor szintén van piac, sokkal többen vannak.

Érdekes dolog, és azt is felvették levelükben, hogyan lehet, hogy az ott lévő patika, ami 2-3-szor akkora lett az évek alatt, kapott engedélyt a bővítésre, de a parkolók száma nem növekedett. Hol vannak az ehhez szükséges parkolóhelyek, ezt úgy is a lakóktól veszik el? Erre azt a választ kapták a képviselőtől, hogy gyógyszertár mindig is ott volt. Hát ez sem teljesen igaz, mert ugyan valóban volt itt egy gyógyszertár ami 8-18 óráig működött, de az fele ekkora volt, és nem 0-24-es-írják levelükben a felháborodott lakó.

“És akkor a legújabb agymenés, hogy most építik ide az orvosi ügyeletet is. Ez is kapott működési engedélyt nagy eséllyel. Ahogy nézzük éppen most azon mesterkednek, hogy az autók a járdán mehessenek, hátha valakit elütnek, de sebaj mert csak 50 métert kell vinni, ott rögtön össze is lehet drótozni. De az is lehet, hogy ilyen módon szeretnék az MSZP-seket ritkítani, mert ugye az ő irodájuk is itt van, ami a Fletó -féle szeánszok alkalmával szintén nem igazán segíti a parkolást - teszik hozzá.

Kíváncsiak leszünk a fejleményekre, de azt is látni kell, hogy jelentősen megnőtt azon a környéken is az autók száma, és természetesen többféle érdek ütközik ilyenkor.

Ami biztos, hogy a jelenlegi parkolóhelyzet toldozgatásánál-foltozgatásánál lényegesen több kell.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3214615582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása