Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

VÉRCIKI A TATABÁNYAI ALPOLGI, MEGBUKNA AZ ALSÓTAGOZATBAN! Bereznaihoz alapműveletek ügyében ne forduljanak!

abakusz-bereznaival.jpg

“Büszkék” lehetünk fideszes alpolgármesterünkre, mert egy teljesen érdektelen napirendi pontot sikerült kínossá tennie.

Konkrétan az előterjesztés a szociális támogatásokról szólt, ahol bevezetőjükben azt írták, ugyan minden szép és jó Tatabányán, de még mindig vannak olyanok, akiknek szükségük van a különböző jogcímen adható városi támogatásokra, mert mégis csak kevés a jövedelmük.

A napirend kapcsán különböző szociális ellátások igénybevehetőségének jövedelmi határait változtatták, ezen összeghatárt elért polgárok nem kaphatják az ellátásokat (mint pl. temetés, tüzelő segély,stb.).

Mondjuk, egy gyakorlott olvasó számára magából az előterjesztésből is kiderült, hogy komoly szövegértelmezési gondjai vannak az összeállítójának, aki nem más, mint Bereznai Csaba alpolgármester.

Ugyanis az előterjesztésben egységesen, mindenhol 5%-kal növelték a jövedelmi határt - nem 5 százalékponttal, ami a lényeg - teljesen jogosan, hiszen több évvel ezelőtt volt az utolsó korrekció, azóta a bérek, nyugdíjak, infláció lényegesen nagyobb arányban növekedtek, mint az említett érték.

Hol jön elő a probléma?

Az igénybevehetőség határai különbözőek, a könnyen érthetőség kedvéért, mi itt 1-2 példán bemutatjuk, a problémát.

Vannak olyan támogatási jogcímek, ahol az öregségi nyugdíjminimum 200-250-300%-a a jövedelmi határ.

Ha ezt 5%-kal növelni akarjuk, akkor 210-262,5-315%-ra kell növelni a megfelelő határokat. Ugyebár ezt kell a hivatal munkatársainak alkalmazni.

Na mármost előfordulhatnak hibák az előterjesztésben, amit mondjuk például egy bizottsági ülésen is korrigálhatnak. Ez meg is történt volna, ugyanis Bereznai Csaba fideszes párttársa, a szociális bizottság elnöke Turza Károly jelezte, hogy ez még az általános iskola alsó tagozatában is bukást vonna maga után, de nem, Bereznai “fejszámoló művész” kötötte az ebet a karóhoz a közgyűlés ülésén.

Próbálta több ellenzéki politikus is finoman jelezni, hogy a jelzett 5%-os tervezett emelés így inkább közel lesz adott esetben az 1%-hoz, amire Bereznai Csaba elküldte őket balliberális irányba.

Hihetnénk azt, hogy a rendelethez csupán a nevét adta az alpolgi, de annyira vehemensen védte a hülyeséget, hogy azt gondoljuk, ő ezt teljesen komolyan gondolja, mintegy, a saját gyerekének tekinti.

Lehet, hogy a matematika szabályait is próbálják párt alapon felülírni?

Persze az is lehet, hogy csupán az eddigi sok párt kampány ártott meg a drága jó alpolginak!

Bereznai Csaba figyelmébe ajánljuk ezt a videót, amelyet az OK Pécs készített és bemutatja migráns kampány hatását az évszázadok óta használt arab számok megítélésére:

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5014512624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása