Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

JÖNNEK AZ ÓVODAI FOCIPÁLYÁK TATABÁNYÁRA IS! Annak a közel 50 milliónak nincs is jobb helye.

ovifociprogram-ovi-sport-hu.png

Ha azt gondolják, hogy egyszer véget ér Magyarországon a focipálya építési láz, akkor még jó ideig ne reménykedjenek.

Holnapi ülésén Schmidt Csaba és Fidesz-KDNP-s párttársai azt fogják várhatóan megszavazni, hogy a gazdájuk mániákusan előtérbe helyezett hobbiját beengedik-e még jobban néhány tatabányai óvodába, az ún. Ovi-Foci program kapcsán.

Állítólag multifunkcionális pályát építenek, amely talán másféle sportolásra is alkalmas, csak akkor azt nem értjük, hogy miért az MLSZ-en keresztül - persze részben a mi adónkból - finanszírozzák, ha pedig ez alapvetően foci, akkora miért erőltetik minden más rovására.

Mielőtt az óvónénik hátradőlhetnének, hogy több terhet ez nem ró rájuk, ők sem maradnak foci képzés nélkül, ugyanis velük elvégeztetnek egy  Ovi-Foci Tanfolyamot, hogy a gyermekek sportág-specifikus oktatásához szükséges legfontosabb alapkövetelményeket elsajátítsák, ha még nincs ilyen képesítésük.

Az előterjesztés és a pályázat a szokásos belterjes - mi már azon lepődnénk meg, ha nem ilyen lenne (sic!) -, a kiválasztás zártkörű, nyílt felhívás nem is került kiírásra. Csak a megyei jogú városok nevezhetnek és maximum 4 óvodával.

Mindenhez egyébként egy 14x26m-es terület kell, maga a pálya 6x12m-es, aminek a megtisztítását - szintbe hozás, fák, cserjék kivágása - az önkormányzat költsége.

Tatabányáról három óvoda kapja meg a lehetőséget, hogy a Orbán hobbijának jelentősebb mértékben hódoljanak:

  1. Turul Óvoda - Réti u.
  2. Kodály Zoltán Óvoda - Kodály tér
  3. Móra Ferenc Óvoda (Benedek Elek telephely) - Molnár J. út

És mindez mennyibe kerül?

Potom pénz, azt írják, hogy az iskolai pályák töredékéből meg van, ehhez képest erre a három pályára 45 MILLIÓ forintot fognak elporolni, amiből 10%-ot helyből állunk.

Egy szóval minden rendben, jók a fizuk az oviban, nincs is már hová tenni ezt a pénzt.

Amennyiben nyertes a pályázatunk, jövő év dec 31-ig elkészülnek a beruházással az ígéretek szerint.

Végezetül röviden az Ovi-Foci Programról:

Az Ovi-Foci, Ovi-Sport Program több sportág világszerte sikerrel alkalmazott kispályás rendszeréhez hasonlatosan először teszi lehetővé, hogy a labdarúgással történő ismerkedést már a 3-6 éves korosztály is intézményesített keretek közt tehesse meg.

A Programnak két fő célja van: egyfelől, hogy az óvodások sportág-specifikus oktatási programját az óvónők egy önálló képzés keretén belül elsajátítsák és a gyermekeket ez alapján, óvodai keretek között oktassák. Másfelől, hogy az ehhez szükséges sportinfrastrukturális beruházások során speciális Ovi-Foci sportpályák létesüljenek az ORSZÁG MINDEN ÓVODÁJÁBAN, annak érdekében, hogy a képzés sportfunkcionális feltételei intézményi kereteken belül adottak legyenek, ne kelljen a szülőknek a gyermekeiket külön, többletköltséget vállalva sportoltatni.

A Programmal az önkormányzatoknak lehetőségük nyílik arra, hogy kifejezetten az óvodás korosztály számára kifejlesztett korszerű sportlétesítményben (6x12m-es, multifunkcionális sportpálya), szakszerű oktatás keretében biztosítsák a gyermekek számára elengedhetetlen napi mozgást, ezáltal a mozgáskultúrájuk fejlesztését. Az Ovi-Foci Pálya mérete kifejezetten a legkisebbek méretigényeihez igazodik, beruházási költsége az iskolai méretű pályák töredéke.

a program leírása hosszabban ITT elérhető.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4714501736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása