Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

PANORÁMA LAKÓPARK: Egy hihetetlenül erős közösség Tatabányán

dronos.jpg

A Panoráma lakópark egy külön univerzum Tatabányán, egy külön kis csoda. Itt olyan magas szintre emelték a közösségépítést, amit nagyon ritkán tapasztal az ember. Új jelentést adtak a szónak, hogy szomszéd.panokemenyek.jpgA rendszerváltás után nagyon gyorsan felbomlottak egyes közösségek, az egy utcában, házban lakók sokszor már nem ismerik egymást, sőt ami még szomorúbb, nem is kíváncsiak egymásra. Nem úgy a Panoráma lakóparkban, bevallom, igen meglepődtem, amikor elmondták nekem, hogy itt minden utcának külön Facebook-csoportja van, ahol az utca életével kapcsolatos tudnivalókat osztják meg egymással az ott lakók. Vagy éppen valamilyen veszélyre hívják fel a többiek figyelmét.

Ha különösen viselkedő, furcsa alakok jelennek meg valamelyik utcában és a kerteket vagy éppen az autókat nézegetik nagy előszeretettel, már megy is a jelzés a neten, hogy vigyázzatok, idegenek ólálkodnak a kertek alatt. Ezen a környéken figyelnek az emberek a portájukra, és a másikéra is. Itt megszűnik a tipikusnak vélt magyar mentalitás, hogy kit érdekel, ha betörnek a szomszédba, nem az én dolgom, nem avatkozom bele.pano6.jpg

Az egyik kedvencem, hogy minden utcának van egy padja, ahová kijárnak a lakók beszélgetni vagy bulizni éppen. De a központi padnál van a gyülekező, ha éppen közös szemétszedés van, vagy télen hólapátolás. Ahogy elnézem, igyekeznek mindenből a legtöbbet kihozni.

A különböző ünnepek alkalmával is felbolydul a Panoráma,  ott van mindjárt a minden évben megrendezett családi nap. Vagy a lakóparki edzések a játszótéren. A múltkor például közösen vágtak disznót, mint az a képeken is jól látható.pano3.jpg

pano.jpg

pano2.jpgRáadásul jövőre lesz a negyedik farsangi bulija a közösségnek a Kertvárosi Bányász Művelődési Házban. Már most tudni, hogy teltházas program várja majd az ideérkezőket. És ami még nagyon különleges, hogy a lakóparknak focicsapata is van: a Csel C FC Panoràma.pano7fc.jpg

Külön hagyományt teremtettek maguknak a Panoráma lakóparkban élő tatabányai emberek. Remélem, a példájukat sokan követik, és fogják még követni a városban.

 Címlapfotó: Drone Tatabánya

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1714408140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása