Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A TATABÁNYAI USZODA ÜGYÉBEN SCHMIDT CSABA HELYREIGAZÍTANA BENNÜNKET! Mi a helyében lepleznénk a szolgalelkűségünket

schmidtcsaba-uszodanemleszegyelore.jpg

Ismét érkezett egy helyreigazítási kérelem városunk polgármesterétől. Ennek ezért is nagyon örülünk, mert ezek szerint lelkes olvasóink táborát gyarapítja Schmidt Csaba is, és ez megtisztelő.

Az általuk nehezményezett cikkünkben azt írtuk, hogy az önkormányzat lefújta az uszoda-projektet, egészen pontosan beleírtuk, hogy EGYELŐRE NEM LESZ FEDETT USZODÁJA A VÁROSNAK. Valamint még azt, hogy illetékes bizottság nemrég pontot tett az álmodozás végére. Álljon hát itt a bizottság előterjesztése, amely fehéren-feketén leírjak, hogy törlésre kerül az az eljárás, amelynek keretében a kivitelezési és engedélyezési terveket elkészítik.

 

uszoda-kozbesztervboltorlestb.jpg

Ez egy önkormányzati előterjesztés, az a helyzet, hogy ezt nem mi találtuk ki.

Lehet, hogy ott követtünk el hibát, hogy hittünk egy önkormányzati előterjesztésben leírtaknak? Azért azt gondoljuk, hogy szoktak ilyen terveket készíteni, mert ezek nélkül nehezen lehetne bármit is építeni. Mondjuk az elmúlt időkben láttunk már olyan útépítési szakmai anyagokat, amelyekben komoly műszaki rajzok helyett gyerekrajzszerű skiccek szerepeltek. Sőt, volt ahol még rajz sem volt, csak műholdfelvétel kiszínezve. Lehet, hogy az uszodát is csak felvázolták a szakemberek.

Ha ebből, amit írtunk, valaki azt szűri le, hogy innentől kezdve már soha, de soha nem fog az önkormányzat uszodát építeni, ott nagyon komoly szövegértési problémák vannak. 

Nem az írtuk, hogy soha a büdös életben nem fognak uszodát építeni, csupán annyit, hogy jelen pillanatban, egyelőre nem lesz uszoda. Ha azt állítják hivatalos iratokban, hogy az uszoda építése tervben volt, majd ezt a tervet törlik, sajnos nem tudjuk máshogy értelmezni, mint úgy, hogy egyelőre nuku uszoda.Tehát a szándék megvolt, de per pillanat lemondtak róla.

Értjük mi, hogy az egészet kormányzati forrásból akarják finanszírozni, csak érdekes mikor azt  írják, hogy egy központi cég fogja az ilyen típusú közbeszerzéseket lebonyolítani, sőt szó szerint idézzük amit Schmidt Csabáék írtak mostani levelükben:

“ AZ ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT SPORTCÉLÚ BERUHÁZÁSOK KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSAIT HOSSZÚ IDEJE A BERUHÁZÁSI, MŰSZAKI FEJLESZTÉSI SPORTÜZEMELTETÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI ZRT LÁTJA EL, ÍGY AZ ÖNKORMÁNYZATNAK NINCS LEHETŐSÉGE SAJÁT HATÁSKÖRBEN KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁST LEFOLYTATNIA.”

Most ez azt jelenti, hogy ha az állam nem ad pénzt, akkor sosem lesz fedett uszodánk? Ha kíváncsiak, hogy Schmidt Csabáék milyen feltételeket vállalnak ilyen esetben, a majdan elkészülő sportcsarnok kapcsán, itt olvashat róla!

Ha ez így van, akkor siralmasabb a helyzet mint gondoltuk. Tatabánya 70 ezres adófizetői bázisa azért megérdemelne egy uszodát, még ha a városnak saját erőből is kellene megépítenie. Rengeteg pénz elfolyik teljesen felesleges beruházásokra, egy uszoda pedig különösen hasznos lett volna, arról nem is beszélve, hogy például az Árpád giminél épülő csarnok a kézilabdások TAO pénzéből megy, a TVSE például éves szinten kétszáz milliós nagyságban kap TAO-pénzeket. Az Egyesület az önkormányzat részére az uszoda használat okán - nevezzük annak a sátorral fedett szabadtéri medencét - most már évi 60 millió forintot be is fizet.

Magyarán szólva bőven lenne miből építeni, még az államra sem kellene várni.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6914377179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása