Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI FESZTIVÁL A MÉSZTELEPEN ÉS BAROMÁLLÁS DŰLŐN! Ilyet még nem láttak

festzt.jpg

Mondjuk eddig mi sem, de eljátszottunk a gondolattal.

Most, hogy már jó ideje véget ért a fesztiválszezon, bár még meglepően jó idő van, arra gondoltunk, hogy  biza’ megújítanánk a fesztiválozást, legalábbis új irányt adnánk neki.

Főleg Tatabányán.

Ugyanis kiterjesztenénk ősszel meg télen, főleg amikor a legnagyobb esők és később nagy hidegek vannak,  amolyan érzékenyítő fesztiválokat hoznánk létre, minden negatív előjel nélkül, lehetne őket “túlélő” túráknak vagy fesztiváloknak is nevezni.

Elmondjuk, mire is gondolunk: bejártuk szinte egész Tatabányát, írtunk is jó sokat például a perifériás részekről, Barackos, Síkvölgy, Mésztelep, Baromállás dűlő, satöbbi. Aki tatabányai nagyjából tudja, mi a helyzet ezeken a részeken, hol jobb, hol rosszabb.

ut2_1_1.jpgAzért, hogy az ott élőkön kívül, mások is átérezzék a helyzetüket, lehetne úgynevezett speciális programokat, fesztiválokat szervezni. Lennének koncertek meg sörsátrak, amit csak akar a nép, de közben kipróbálnák, hogy milyen például vaksötétben hazamenni éjszaka az erdő mellett egyedül egy keskeny földúton. Vagy milyen érzés hajnalban egy órát gyalogolni a legközelebbi buszmegállóba majdnem térdig gázolva a sárban. Vagy éppen milyen jó az, amikor akkor lyukak vannak az úttesten, mint egy kisebb úszómedence.baromutszep_1.jpgEsetleg, milyen jó, amikor reggel felkelsz és beszívod az égett műanyag szagát, mert a szomszéd nem tud mással fűteni, mert másra nem telik. Vagy a nagy mulatság mellett, milyen érzés ruhákkal fűteni és úgy melegedni, a háttérben meg nyomná a Tankcsapda: “ Ha nem hiszed el, hogy az életed ajándék, nézd meg jobban, hogy élnek anyádék.” mesztelep-tb_20180528_03_1.jpg

És még nagyon sok problémát sorolhatnánk, amire nem is gondol az az ember, aki nem ilyen külterületen lakik.

Persze a politikusoknak, főleg a városi közgyűlés képviselőinek kötelezővé tennénk, hogy töltsenek ezeken a részeken el egy hetet, keljenek fel akkor, amikor ezek az emberek, menjenek dolgozni olyan körülmények között, ahogy ők, egyék azt, amit ők satöbbi.

És persze azoknak is kötelezővé tenném, akik azt szajkózzák, hogy erről mind a kint élő emberek tehetnek.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8714359713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása