Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BRUTÁLIS TATABÁNYAI LÖVÖLDÖZÉS: A testvérpár szerint rájuk gyújtotta volna a kocsit a tettes

gyilkos.jpg

Közel négy év hallgatás után megtörték a csendet az Sz. fivérek, most beszéltek először a 2015. január 31-i tatabányai lövöldözés véres részleteiről.

A testvérpárt és barátjukat egy közös ismerősük, E. Krisztián (36) egy autóból tüzelve, minden előzmény nélkül lőtte le hidegvérrel az M1-es autópálya melletti gyorsétterem közelében.

A férfiak közös üzletet terveztek, ám a lövöldözőnek más tervei voltak, ezért rájuk támadt. A meglőtt fivérek mára fizikailag már nagyjából helyrejöttek, ám annak az éjszakának a nyomát, míg élnek, magukon viselik: mindkettejüknél maradandó sebesüléseket okozott a támadás.

– Fél centin múlt az életünk! Az, hogy most itt vagyunk, még az orvosok szerint is isteni csoda! – mondta az idősebbik testvér, akitől azt is megtudtuk, hogy a lövések a szakértői vélemény szerint kevesebb mint 30 centiméterről érték őket. Kettejüknél csigolyát ért a találat, a kormánynál ülő, szintén megsebzett sofőrnél lágy részeket sértett a golyó. – A lövések mozgásképtelenné tettek bennünket: lógó fejjel, magatehetetlenül ültünk a sorsunkra várva. Elképzelhető, hogy Krisztián halottnak gondolt minket, ezért nem folytatta a mészárlást. Azon volt, hogy a nyomokat eltüntesse. A táskájában ugyanis egy benzinnel teli üveg lapult, fel akarta gyújtani a kocsit. Ha a terve sikerül, élve égtünk volna bent – csuklott el a férfi hangja.

A kocsiban csapdába esett trió tagjai csak annak köszönhetik az életüket, hogy egyikük rá tudott lépni a járó motorú kocsi gázpedáljára.

– Míg Krisztián a benzinért ment, el tudtunk menekülni, a bátyámnak hála! A közeli gyorsétteremnél kértünk segítséget – tette hozzá a fivér.

A lövöldöző elfutott, 11 órával később egy buszon fogták el a kommandósok. Az esettel kapcsolatban már elsőfokú ítélet is született: a három embert lelövő E. Krisztiánt 12 év börtönre ítélték. Ebből már 3 évet leült.

Áldozatai szerint, ha másodfokon is marad ez az ítélet, az életükre törő férfi jó magaviselettel akár már öt év múlva szabadul.

– Aki csak így elmegy az éjszakába, hogy gyilkoljon, az egy veszélyes ember, sokkal többet érdemel, mint 12 év – háborgott a testvérpár, hozzátéve: E. Krisztián a helyszíni szemlekor sem mutatott megbánást, sőt, provokálta őket.

– A bírói indoklás szerint a halálunkat kívánta az az ember! Ölni jött, de nem sikerült neki. Az, hogy mi élünk, nem azon múlt, hogy a „hóhérunk” megkönyörült rajtunk – magyarázta az idősebb testvér. – De a lakásán óriási mennyiségű kábítószert is találtak a nyomozók. Ez már önmagában is megér 8-10 év börtönt – vette át a szót a férfi öccse, aki reméli, hogy a másodfokú tárgyaláson sokkal súlyosabb ítélet születik majd.

Végzetes lehetett volna

Ha a lövés következtében nem csak a csigolyák törnek el, hanem a bennük húzódó vékony idegszál is megsérül, esetleg elszakad, úgy a fivérek a hátralévő életükre teljesen vagy részlegesen lebénultak volna.

(blikk)

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9414308189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása