Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

T-SZOL KONTRA BOLDOGULJ TATABÁNYÁN: Mészáros Lőrinc ügyében hiába pereltek

foter-parkolo-tb.jpg

Ítélet született a T-Szol egyik, a lapunk ellen indított perének ügyében: a bíróság elutasította a cég keresetét, mivel mindkét esetben megalapozatlan volt a vád velünk szemben.

A T-szol két cikkben leírt állítások miatt fordult bírósághoz  a Mészáros Lőrinc előadásában: Miénk itt a Fő tér! és a Megkezdődött a Nemzet Gázszerelőjének tatabányai bulija a Megyeháza téren. Akár ott helyben is tudnak üzenni neki!

című cikkek miatt.

Az ítélet szerint nem sértettük meg a cég személyiségi jogát, amikor azt írtuk, hogy a Tatabánya Főterét birtokló T-szolos cég jelentős részben Mészáros Lőrinc birtokába került, méghozzá mindenféle pályáztatás nélkül.  A bíróság megállapította, hogy a cikkben szereplő T-Szolos cég pontos neve a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft., és ebben a cégben bizony vannak Mészáros Lőrinchez köthető személyek. Így megfelel a valóságnak, hogy részben a Nemzet Gázszerelőjének érdekeltségi körébe tartozik a cég, akár tetszik ez Hidas Jánoséknak, akár nem.

A másik része is megáll annak, amit írtunk, mert az ítélet is kimondja, hogy a T-Szol által lefolytatott eljárás nem köznapi értelemben lefolytatott nyilvános pályáztatás, ezért nem állítottunk valótlanságot, mikor azt írtuk, hogy mindenféle pályáztatás nélkül kapta meg a beruházást. Amiből azért lehetne még további következtetéseket is levonni.

Ezek után közbevetőleg jegyezzük meg, hogy Schmidt Csaba a tegnapi online fogadóóráján neki feltett kérdésre, amely a fenti beruházásra vonatkozott, azt mondta:

“A városi közgyűlés a T-Szolt bízta meg a Fő téren egy szolgáltató ház megépítésével, amihez magántőke bevonására is sor kerül. A város 50 %-ban tulajdonos lesz az új üzletházban, míg a T-Szol által lefolytatott pályázaton nyertes Talentis csoport lesz a másik 50 %-os tulajdonos.”

Na most, tisztelt polgi,, beszélni kellene a T-Szolosakkal, mert valahogy a fenti válasz nem tűnik helytállónak és még akkor finoman fogalmaztunk, a pályáztatásra vonatkozó válasza kifejezetten pikáns.

A perben egyébként a T-Szol nehezményezte azt is, hogy arról írtunk: bevásárlóközpont fog épülni a Megyeháza téren, nem pedig szolgáltatóközpont, a törvényszék megállapítása szerint ez jelentéktelen tévedés. Mi is inkább csak kötözködésnek éreztük, hiszen üzletek is lesznek ott.

A következő T-Szol által kifogásolt sor:

“Nem volt kérdés, ki nyeri ezt a bulit. Gondolom, ezt tudták maguktól is, vagy ha mégsem, biztosan megmondták nekik.”

Itt is Mészáros Lőrincre gondoltunk természetesen. Nagyon örülünk, hogy a bíróság ennél a pontnál is kimondta, hogy ez sima véleménynyilvánítás, tehát jogunk van véleményt alkotni bizonyos dolgokról, jelen esetben erről a beruházásról is.

A törvényszék kimondta azt is, hogy nem sértettünk jogszabályt azzal sem, mikor azt feltételeztük, hogy Mészáros cégei nyomott áron, tehát a piaci ár töredékért, jutottak hozzá az ingatlanhoz, amelyen majd a szolgáltatóház épül.

Ezek után, vajon milyen "turpisságok" lehetnek még a háttérben?

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1114295707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása