Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

SOKÁIG TARTOTT, DE SCHMIDT CSABÁÉK IS KEZDIK BELÁTNI: Zsákutca a kukák zárhatóvá tétele

 kukatarolo-cseriltptb01-cimlap_1.jpg

Lassan úgy tűnik, hogy a városvezetésnek is eljut a tudatáig, hogy zsákutca a kukák zárhatóvá tétele Tatabányán

Tovább folytatódott az elhíresült Schmidt-féle kukarendelet kálváriája a tegnapi közgyűlésen. A fideszes képviselők még becsempésztek a szabályozásba egy olyan változtatást, hogy az eddigiekkel ellentétben nemcsak zárhatóvá kellene tenni a kukákat, hanem el is kell keríteni azokat. (Mostanáig az szerepelt a rendeletben, hogy vagy elkerítik a kukákat a lakóközösségek vagy zárható teszik!)

Ez azt jelenti, hogy most még ugyan nem kell a lakosságnak közterület használati díjat fizetni, de szerintünk nagyon abba az irányba mutatna így a rendelet, hogy a jövőben ez akár változhat is. Ráadásul a módosításból az is következik, hogy a kukák környékét is  biztosan a lakóknak kellene majd takarítaniuk. Lehetne készülni a patkányokkal való barátkozásra.

Azt persze látnunk kell, hogy a városvezetés is érzi ez ügyben a vesztét, ugyanis a zárhatóvá tételi projekt megvalósításának határidejét ismét eltolják - legutóbb több, mint egy éve is ugyanígy eltolták - jövő év december 31-éig.

Eddig is nagy volt a felháborodás és az ellenállás a tatabányaik részéről, nagyon sok társasház egyszerűen nem hajlandó alávetni magát ennek a rendeletnek, hiszen teljesen értelmetlen szabályozásról van szó. Ezek után a felháborodás még jobban a tetőfokára hághat, ami a polgármesteréket látszólag nem nagyon érdekli.

Ezért is fontos, hogy minden polgár emelje fel a szavát a rendelet ellen illetve a jövő évi választás során megfelelő testületet válasszon, mert jövőre az új testület fogja kimondani a végső szót az ügyben.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1314268879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása