Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TÉBÁNYAI TALÁLMÁNY: 17 millióért, vicces műszaki rajz alapján, a közepét kihagyva újítják fel a Füzes utcát

fuzesutcautfelujitastb-01.jpg

Szegény Örkény István kiugrana a sírból, ha ezt a hozzáértést látná!

Útépítési újítás a XXI. században Tatabányán! Az évek óta várt útjavitásra megérkeztek a Füzes utcába az épitők. El is kezdték a munkát, kijelölték az épitendő szakaszt - láss csodát - az utca elején és a végén! A közepe (ahol az információt küldő olvasónk lakik),na  az kimarad!

  • fuzesutcautfelujitastb-02.jpg

Azt már mellékesen tette hozzá az olvasó, hogy egy korábbi “remek” ötlet eredménye a lyuk hátán lyuk út, évekkel ezelőtt bevezették az 5-ös buszt az utcába, persze megálló nélkül, ami természetesen totál tönkretette az aszfaltot.

Bevalljuk, nem akartuk elhinni, amikor először olvastuk, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ilyesmi előfordulhat. Ezért kimentünk a helyszínre és ott azt tapasztaltuk, hogy az utat tényleg elkezdték csinálni annak rendje és módja szerint, ezért azt gondoltuk, hogy bizonyára tévedett az olvasónk.

Aztán jött a nagy meglepetés, megnéztük az ide vonatkozó közbeszerzést és ledöbbentünk.

A teljesítés helye: Tatabánya, Füzes utca 7-9. szám előtt, valamint a Nívó utcától a Füzes u. 1022 hrsz-ig. Tényleg kihagyják az útközepét! Ez az ún. “műszaki rajzról” is látszik.

fuzesutcautfelujitastb-muszakirajz.jpg

Ráadásul nézzék csak mit neveznek műszaki rajznak, amely egybe tartozik a pályázat dokumentumaival?

Egy Googlemaps-es színezett lapot. Ráadásul látnak valami furcsát a képen?

Igen, jól látják, a Fellner Jakabot áthelyezték. Még arra sem vették a fáradságot, hogy ne hülyeségeket írjanak.

Megkérdeztünk egy közbeszerzési és egy tervezésben jártas szakértőt, aki elmondták, hogy a műszaki dokumentumoknak pontosan szabályozott feltételeknek kell eleget tenni. Ez biztosan nem nevezhető annak!

Ezek után erre az útszakaszra ki akarnak fizetni 17.445.708 Ft-ot, amellyel a nyertes elnyerte a megbízást.

A végére hagytuk a nyertes személyét, aki nem más, mint az Extreme-Park.

Ők bizonyára ebből a tervből is tudnak dolgozni! Vagy mindegy, hogy mit építenek?

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5214267603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása