Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÓRIÁSI BAJBAN VANNAK BÁNHIDÁN A FŰTÉSI SZEZON ELŐTT! “Szívhez szóló” levelet kaptak a T-Szol-tól

hokozpont.jpg

Nemrég “érdekes” levelet kapott pár társasház a Bánhidai lakótelepen.

A levélben a T-Szol azt közölte velük, hogy a fűtési rendszer közös tágulási tartálya olyan mértékben meghibásodott, hogy a cseréje nem kivitelezhető, így új tartályt kell beépíteni a hőközpontba.

Ez eddig rendben is lenne, semmi gond.

A T-Szol eljárása ennél a pontnál nem kérdőjelezhető meg, hiszen a tartály javítása, cseréje már a lakóközösséget terheli.

Arra felhívták a figyelmüket, ami nem is lehet másképp, hogy az új tágulási beépítéséig a fűtés nem indítják el. Mindezt augusztus legvégén közölték a társasházzal.

A társaság leírta, hogy már árajánlatot is kértek a FLAMCO MAGYARORSZÁG Kft.-től, és szépen ki is számolták, milyen tételeket kell fizetniük a lakóközösségeknek, hogy  készen legyen az új tartály, és legyen fűtés, ugye. Azt is hozzátették, hogy az ár a régi elbontását nem tartalmazza, valószínűleg azért még külön csengetniük kellene a lakóknak.

Ami komoly kérdéseket vet fel, hogy miért nem kértek több helyről árajánlatot a tartályra, mint az normális esetben lenni szokott, például ezt jogosan nehezményezik a lakók. Meg az is jogos kérdés, hogy honnan a fenéből kéne tudnia a lakóknak, hogy mikor kell tágulási tartályt cserélni vagy ellenőrizni.

Persze a T-Szol-nak jogilag igaza van, hogy neki ehhez semmi köze, csak nézzük már meg a valóságot egy picit.

Az értesítő levél hangnemével is komoly problémák vannak, mert az eddigieken kívül egyszerűen kijelentik, hogy a lakók által kifizetett berendezés egyszerűen ingyen és bérmentve átkerül a T-Szol tulajdonába, onnantól az övék. Szerintünk, az hogy megcsináltatja a T-Szol, de a lakók fizetik ki a cechet, majd térítésmentesen átveszik Hidasék, még érdekes jogi kérdéseket is felvet, pluszban még az sem tisztázott, hogy mennyi időre veszi át a T-Szol. Már eleve az lenne a reális, hogy a tágulási tartály nem a ház, hanem a szolgáltató tulajdona kellene hogy legyen, elkerülendő az ilyen helyzeteket.

Ráadásul augusztus végén jön egy ilyen levél, nagyjából két héttel a hivatalos fűtési szezon előtt, ami elég kevés időt hagy a lakóknak az átgondolásra, szinte kényszerhelyzetbe sodorja őket.

Biztos, hogy így kell eljárni az ilyen és hasonló esetekben?

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1114257455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása