Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HIDAS T-SZOL ELNÖK ÉS BERKOVICS, TATABÁNYA JEGYZŐJE KÖZÖS KÖNYVESBOLTOT ÁLMODOTT! Mint egy szappanoperában, annyira szépen írták

hidas-berkovics.jpg

Érdekes könyvesbolt nyílt Tatabányán, még örülhetnénk is a keresztény könyvesboltnak, ha nem tűnne fel bizonyos érdekszövetség mögötte és nem tűzné a hivatalos városi kommunikáció a zászlajára.

Pedig olyan szépen, mintegy brazil szappanoperában, úgy kezdődik a mese.

Dr. Hidas János az Élesztő Alapítvány és egyben az Élesztő Ház megálmodója és megvalósítója révén nagy hiány kerül pótlásra városunkban, hiszen évek óta nem működik keresztény könyvesbolt Tatabányán.

A projekt átfogó és egyben fő célja beindítani és működtetni egy olyan, mindenki számára nyitott, többfunkciós közösségi létesítményt Tatabánya központi helyén, amely az evangéliumot, Isten országának örömhírét hirdeti és közvetíti szolgáltatásaiban és azok tartalmában. Megtalálhatóak mind a hazai és nemzetközi alkotások, szentek életéről, családról, lelki gondozásról, liturgiáról, papi hivatásról, gyermek nevelésről, párkapcsolatról, és életünket alapjaiban foglalkoztató kérdésekről. A boltban kaphatók kegytárgyak valamint különféle bencés kézműves termékek.

Az otthonos kis épület nem csak boltként funkcionál. Az ide érkező családokat társasjátékokkal, míg a beszélgetni vágyókat önkiszolgáló kávéházzal várják - írja Tatabánya hivatalos városi oldala.

Nagyon örülünk, hogy a T-Szol vezér már könyvesboltot is tud létrehozni a városunkban, a mostani rezsim tettei alapján, akár egy egész könyvhálózat születésének lehetünk tanúi. Pláne így a kőkeményen zajló kultúrharc fényében, nem lennénk meglepve, ha egy év múlva már rengeteg könyvesbolt lenne Hidas János alapítványához köthető, de nem csupán Tatabányán, hanem az egész megyében. Sőt saját nyomdái is lehetnek majd idővel, ahol a saját könyveiket nyomnák ki. Helyben még akár kötelező olvasmányok is lehetnének az iskolában.

Biztosan nem lenne ez ellenére Tatabánya jegyzőjének Berkovics Gergelynek illetve a T-Szol frissen megválasztott, Hidastól függő vezérigazgatójának Marján Györgynek, akik a könyvesbolt mögött álló alapítványban Hidassal közösen tagjai a kuratóriumnak.

Remélhetőleg hasonlóan lelkesen tudósítanak a városi sajtómunkások, ha lesz majd a városunkban buddhista könyvesbolt is, sőt mindenféle vallás is teret kap, hogy megismertesse tanait a városlakókkal.

Ők is várják már nyilvánvalóan a muszlim könyváruház bejelentését, ha már a muszlimok prófétaként tekintenek Jézusra. Mondjuk ezt nem szokták hangoztatni, de ettől még így van.  

Én persze el tudnék képzelni egy ÉBRESZTŐ! nevű könyvesboltot is, ahol olyan dokumentumokat is meg lehetne tekinteni, amit például a városvezetés nem akarna, hogy lássunk.

Mikor fog nyílni egy ilyen?

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr7714243181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása