Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MEGIJEDT A T-SZOL A TÉLTŐL? Miért külső vállalkozóval akarják végeztetni a munkát?

hoember-hidas.jpg

Tavaly október végi ülésén a tatabányai képviselő testület eldöntötte, hogy a téli üzemeltetési feladatok ellátását a T-Szolra bízza.

Az addigi szolgáltatóval, az AVE Tatabánya Zrt.-vel idén tavasszal szerződést is bontottak és annak rendje és módja szerint, és a Hidas János vezette céget bízták meg.

Tanulságos fellapozni, az akkori jegyzőkönyvek tanulsága szerint, ha már lejárt a szerződés, miért is nem írtak ki egy versenytárgyalást ezzel kapcsolatosan.

A téli feladatokat november 15-e és március 15-e között kell főszabály szerint elvégezni:  ügyeletet tartani, az utakat, járdákat és tereket a csapadéktól mentesíteni, röviden összefoglalva. Természetesen, ha az időszakon kívül is szükség van ilyen tevékenységre, akkor ezt az önkormányzat külön megrendeli, de jelen esetben ennek nincs jelentősége.

Ezért a tatabányai adófizetők súlyos százezreket fizetnek naponta, akkor is, ha nincs elvégzendő feladat. (Erre való az ügyelet!) Kapja csak a saját cég ezt a pénzt, mondták városatyáink, -anyáink.

 

Gondolkoztak Schmidt Csabáék, hogy ha már itt van ez a jó kis saját cégünk, akkor miért is ne ő végezné el a feladatot, hiszen a géppark kis kiegészítéssel elvileg alkalmas rá, legalábbis azt mondták.

Oda is adták a feladatot 10(!) évre a T-Szolnak, rábízták az egyik bizottságra, hogy ők majd frankón kidolgozzák a részleteket és intézik a továbbiakat

Ez így első ránézésre dícséretes ötletnek tűnik.

Azt mondták,  így jobban számon lehet kérni rajtuk a munkát, meg hatékonyabb lesz, rögtön megoldható, ha bármilyen probléma felmerül.

A FIDESZ-es képviselők egymással versenyezve ajnározták a lehetőséget.

Bereznai alpolgi például azt mondta,

“Itt a lehetőség, hogy megoldjuk mi magunk. Van rá cégünk, kapacitásunk…”

Magyarné Kocsis Andrea egyenesen úgy fogalmazott,

“Azt gondolom, hogy olyan gyorsan és hatékonyan egy külsős cég soha nem fog tudni reagálni, mint a T-Szol”

Lehet, hogy a képviselőket ezek után derült égből villámcsapásként érte a hír, hogy a T-Szol a feladatot kiszervezi?

Legalábbis a nemrég kiírt közbeszerzés alapján a tervek szerint, nem a T-Szol végzi a téli üzemeltetési feladatokat.

Pénteki dátummal tették fel a Közbeszerzési Adatbázisba, hogy a cég

“Téli üzemeltetési feladatok ellátása Tatabánya Megyei Jogú Város közigazgatási határain belül vállalkozási szerződés keretében”

feladatra keres partnert.

Ráadásul a kapcsolattartó sem T-Szol-os kontakt, vagyis például, ha csak nem ingyen végzi a feladatát, akkor ezt a jogásznak is fizetni kell.

Ezek után felmerül néhány kérdés bennünk.

Unatkozik a cég közbeszerzési szakértője és kitalált magának egy feladatot? Talán még sincs rá elegendő eszköze a T-Szol-nak, mert kemény tél várható?

Bejelentették az ott dolgozók, hogy hidegben nem hajlandók dolgozni? Vagy egyszerűen nincs már, aki munkát végezzen?

Vagy úgy gondolták, hogy bekasszírozzák a lebonyolítási díjat a melóért, de végezze el, bajlódjon vele, aki akar?

Talán, ha nagy gáz lesz az sms-eket személyes Hidas János elnök fogja küldeni?!

Netalán egyszerűen hülyének akarnak bennünket nézni?

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2314232781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása