Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ÉLJENEK A TATABÁNYAI TROLLOK! Mi lenne velünk nélkülük?

internet-troll.jpg

Amikor az ember bemerészkedik az online térbe, rendesen össze kell szednie magát, gondoltam a minap, amikor átnéztem a cikkeinkhez kirakott kommenteket.

Pláne azoknál a cikkeknél, amelyek valamilyen kritikát fogalmaznak meg a fennálló hatalommal szemben. Tatabányán csak nálunk lehet ilyeneket olvasni, ami azért a helyi közélet állapotáról is sokat elmond. Ha mást nem, legalább annyit, hogy alig létezik. Párbeszéd meg egyáltalán nem. De akik léteznek és lubickolnak a neten, azok az úgynevezett trollok, akik nálunk is sűrűn meg szoktak jelenni, és nyomatják az ideológiát, ugye.

Általában álprofillal rendelkeznek és gazdáik arra használják őket, hogy bizonyos tartalmakat, véleményeket “blokkoljanak”, és azt kommunikálják az olvasók felé, hogy a városban és a országban minden rendben van. Nem is igaz, hogy nem épült fel az új vasútállomás, csak nem látjuk. Nincs is súlyos szemétkérdés Tatabányán és bűnözés sincsen és a régi bányászkórház is meglesz holnaputánra. Szándékosan túloztam, csak a mechanizmust szerettem volna érzékeltetni.

A lényeg, hogy a kritikát, a kritikai gondolkodást ostorozni, ócsárolni kell, mert az veszélyes. Ha jól láthatóan például beszakadt egy út, ők abban is csak fideszesek nagyságát látják, és képesek megcáfolni a kész tényeket is. Persze ezek a bérelt trollok minden úgynevezett politikai oldalon ott vannak, nemcsak a Fidesznél félreértés ne essék, csak nálunk leginkább ők jönnek és sokszor gyaláznak is. Az embernek meg kell tanulnia kezelni a troll-kommandókat. Azt is el szoktam képzelni, hogy a helyi politikusok ott ülnek egész nap a Facebook előtt és álprofilokon keresztül vadásznak a kritikára. Az mondjuk valóságosabb, hogy megvannak erre a fizetett vagy önként embereik, akik reflektálatlanul, a cikket végig sem olvasva támadásba lendülnek, ha szükséges. Mert a Facebookot is le akarják uralni, és ez sok esetben meg is történik. Még egyszer elmondanám, nem az a baj, ha valaki nem ért egyet és kritizál, hanem amikor láthatóan ideológiai alapon akar megcáfolni mindent, ha igaza van, ha nincs.

Egyet nem szabad elfelejteni, ha összevissza hazudoznánk, akkor a bíróság már rengetegszer elmeszelt volna bennünket.

Zárszóként annyit írunk csupán, hogy A VÉLEMÉNY SZABAD.

 

A fotó illusztráció

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr314221777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása