Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

BÁNYÁSZNAP ÚJRAGONDOLVA! Legyen több, mint egy Sörfesztivál!

rom1.jpgA hétvégén dübörgött a Bányásznap, szombaton kicsit elmosta az eső, ez a szabadtéri rendezvények velejárója, sebaj.

Szerintünk mostanra sokat javult a színvonal, azért azt el kell mondani, jártak is ki rendesen a népek, kevesebb volt a gagyi-árus és több a színvonalas termékeket áruló vállalkozó, készítő.nepek.jpg

Az persze változatlanul felmerül, hogy egy ilyen eseményt egyébként miért kell lebutítani egy falusi búcsú szintjére ( bocsánat a falusi búcsúktól, de egy megyeszékhelyen más kell). Általában az van ilyenkor, hogy jönnek például a körhintások és a világ legrosszabb zenéit üvöltetik sztereóban, amiből egy is elég lenne, de egymás mellett van egy csomó, a világ legrosszabb zenéinek egyvelege támad az agyra. És még ez csak ez egyik dolog, ami miatt el lehet menekülni a rendezvényről.nepek2.jpg

Át kellene gondolni ezt az egész bányásznap kérdéskört, és ha már bányász, lehetne jobban koncentrálni a hagyományokra. Mondjuk olyanokból, mint a csilletoló verseny, nagyobb körítéssel, többet kellene. Több hasonló program kellene, több hagyomány bemutatása, kicsit kulturálisabbra hangolni az egészet. Mindazoknak például, akik rövid ideje laknak itt, vagy idelátogatnak, komolyabb szervező munkával majdnem olyan programot csinálni kicsiben, mint a Művészetek Völgye, csak egy nagyobb városban.

wia3.jpgTöbb olyan ötletet lehozni, mint a via ferrátások programja a fák között, ami tényleg nagyon jó volt. Autentikus árusok, több színhely, bár a színház és a romkocsma bevonása plusz pont, de például a színészeket jobban be lehetne vonni, persze, ha lehet. Igazából miért ne lehetne kiterjeszteni az egész városra és igazi ünnepet kreálni belőle: ott az Ipari Skanzen is, az Erőmű-tó, akár az erőmű lakótelep, lehetne folytatni a bányászzenekaros ébresztőt ilyenkor és hasonlók.lovak.jpg

Valljuk be őszintén, a koszorúzások nem egyenlők az ünnepléssel, inkább tényleg keltsük fel az érdeklődést a város és a hagyományai iránt.

A bányász hagyományokból és azok tovább gondolásából, olyan eredeti programsorozatot kreálhatnának a szervezők, hogy még a fővárosból és a környező nagyobb városokból is idejönnének az érdeklődők.

Szurkolunk, hogy jövőre néhány tanácsunkat megfogadják a szervezők.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4714218837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása