Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ELKÉPESZTŐ VÉLEMÉNY A TÉBÁNYAI FIATALOKRÓL: Bunkó, drogos, alkoholban fetrengő anyámasszony katonái vagytok?

fesztyparkolo-googlemaps-hu.jpg

Nemrég írtunk arról a megdöbbentő esetről, amikor egy tatabányai vendéglős gázpisztollyal támadt rá fiatalokra.

Mint ahogy az lenni szokott záporoztak a kommentek az említett cikkhez, de meg kell mondjuk, nagyon meglepődtünk a vélemények jelentős részén. Mármint a nagyon is tipikus áldozathibáztatáson. Hogy biztosan a fiatalok voltak nagyon hangosak, meg biztos a parkolóban túráztatták a motort, és hát szegény vendéglősnél elszakadt a cérna, érthető, írták sokan.

Tényleg érthető, hogy bármilyen problémára az legyen a megoldás, hogy gázfegyvert fogok a másik fejéhez? Ez az elintézési mód? Ezt nem gondoljuk, nem is gondolhatjuk, mert akkor kész, lehúzhatjuk az országban, a városban a rolót.

Ráadásul egy vendéglátásban évtizedek óta dolgozó emberről beszélünk, aki bizonyára találkozott egy idő után nehezen kezelhető emberekkel. Vajon akkor is elővette és rájuk fogta a gázpisztolyát?

Ezt a konkrét esetet összemosni azzal, hogy Tatabánya különböző részein, akár a mostani helyen vagy a közelében előfordulnak randalírozások, amelyek érthetően dühítik az embereket, nem lehet és nem is szabad. Mert akkor kérem, elszabadul a pokol és az nem szokott jó lenni.

Ami még ennél a dolognál is megdöbbentő, hogy sokan mennyire rossz véleményen vannak a mai fiatalokról, a következő generációról, hogy ilyenek meg olyanok, rosszak meg gonoszak és kultúrálatlanok és miegyéb. Mintha az összes fiatalnak az lenne a mániája, hogy a békés aludni próbáló polgár pihenését megzavarja. Tényleg nincsenek rendes, tisztelettudó fiatalok Tatabányán? Egy sem? És tényleg egyből általánosítani kell, amikor történik egy ilyen eset? Akkor hadd kérdezzem már meg, ki nevelte fel ezeket a fiatalokat, kik mutattak nekik példát, nem az előző generáció tagjai, akiknek most ilyen szürreálisan sarkos véleménye van róluk? Annyira unalmas már ez a  “bezzeg az én időmben” mentalitás, mert egyszerűen hazug, és ezt mindenki tudja is nagyjából, csak kényelmesebb a másikra mutogatni és bűnbakot keresni, mint gondolkodni a saját szerepünkön ebben az egész történetben.

Azt a kérdést valahogy senki nem tette fel, hogy ha már ennyi a randalírozás és rendbontás, a kommentelő számonkérte-e a rendőrségen vagy a város vezetőin, akiknek az adónkat fizetjük. Akár határozottabban is.

Esetleg a kommentelők szerint jól teszik a dolgukat és elégedettek a munkájukkal?

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2714214047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása