Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

CSÜTÖRTÖKÖN SCHMIDT CSABÁÉK VÉGLEG BEZÁRJÁK AZ UNIKUM ABC-T?!

unikumhaz-bezaras-scs-bereznai-johnk_1.jpg

A következő közgyűlésen zárt ülés keretében fogják tárgyalni az Unikum Ház ABC-Söröző fellebbezését, amit a tatabányai jegyző határozata ellen adtak be a helyet évtizedek óta üzemeltetők.

Kapóra jön a városvezetőknek, hogy a polgármester így szétterítheti a felelősséget ez ügyben, ráadásul zárt ülésen tárgyalják, aminek lehet hogy megvan a jogi és technikai alapja, mindenesetre jó lett volna tudni, kinek milyen álláspontja van az ügyben.

Mint már írtunk róla, nem is olyan régen az önkormányzat elutasította az Unikum Ház Non Stop ABC kérelmét, hogy éjjel-nappal nyitva tarthasson Újvárosban.

Tették ezt annak ellenére, hogy rengeteg aláírást összegyűjtöttek az Unikumosok, nemcsak az ott lakóktól, hanem ezres nagyságrendben azoktól is, akik vásárolnak a boltban vagy szimpatizálnak velük. Erre Schmidt Csabáék azt válaszolták, hogy sok esetben nem a tulajdonosok írták alá a nyitvatartási kérelmet.

A rendelet megalkotásakor is tudható volt, hogy ez egy olyan rendelet, amelyet nem lehet teljesíteni, így hiába a rengeteg aláírás, nem lehetnek folyamatosan nyitva. Az indok mégpedig az lett, hogy nem mindig a lakás tulajdonosai írták alá az íveket, hanem az albérlők.

Nagyon elmés, mintha az aláírásgyűjtőnek pontosan kellene tudnia, melyik lakásban laknak albérlők és melyikben a tulaj.

Két dolog vérlázító ebben a történetben:

Az egyik az előbb említett tulajdonos-albérlő-lakó kérdése.

A másik, talán ennél is durvább, hogy az önkormányzati bérlakások esetén, amelyek szép számmal vannak a környéken, az önkormányzat saját maga dönti el, hogy ad-e hozzájárulást. Magyarán hiába is gyűjtenék össze a szükséges aláírást, az aki a rendeletet hozta, egy személyben el is döntheti. Finom, ugye?

Szerintünk egyébként ez törvénytelen!

Igen, kérem, a mai világban, bármit el lehet meszelni, még akkor is, ha teljesítik a követelményeket.

Kíváncsiak leszünk, csütörtökön hogyan dönt majd a képviselő-testület, bár attól tartunk, már csak azért se alapon fognak dönteni.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5114206179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása