Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

HOPPÁ TATABÁNYA! Milyen “barátságos” Dózsakert, hogy egy disznó csakúgy flangál

diszno.jpg

Dózsakertben egy disznót fényképeztek le, amint a tömbházak között sétál.

Ritkán lát ilyet az ember, meg is lepődik rajta rendesen, hogyan lehet, hogy ebben a kutya világban épp egy disznó koptatja az aszfaltot Tatabányán.

Ki tudja, lehet, hogy valaki annyira berúgott éjszaka, hogy hajnalban egy erős varázs ragadta el a valóságból, és lám, ez lett belőle: részeg disznó, mondja a köznyelv. Arra is lehetne gondolni, hogy ez egy 21. századi álruha, valakik disznó mód megfigyelnek minket: az hogy kik, most ne is boncolgassuk.

De ha megvizsgáljuk a disznó szimbólumrendszerét, már többet megtudhatunk dózsakerti barátunkról: először is egyes kultúrákban a féktelenség és az erőszakosság szimbóluma, a görögöknél a harcosoké. A XX. században a pénz és hatalom összefüggésének ábrázolására használták a disznót, gondoljunk csak Ady Endre versére a Harc a Nagyúrral címűre, amely ezzel a versszakkal kezdődik:

“Megöl a disznófejű Nagyúr,

Éreztem, megöl, ha hagyom,

Vigyorgott rám és ült meredten:

Az aranyon ült, az aranyon,

Éreztem, megöl, ha hagyom.”

Szóval, ki tudja, ki vagy mi rejlik ebben a sertésben.

De ha a misztikát eltoljuk magunktól, lehet, hogy egyszerűen csak elmenekült, mert megérezte, hogy le fogják vágni, és meglógott. Mire ez leírom, lehet, már be is fogták szegényt.

 

Fotó: Nyevrikel Éva/ Mindörökké Tatabányaiak. Facebook-csoport

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr6614189319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása