Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

TATABÁNYAI PEDAGÓGUSHIÁNY: Kertvárosban és az Éltesben nagyon komoly hiányok vannak

pedagogus.jpeg

Hamarosan indul az új tanév, így körülnéztünk, hogyan is áll a tanerők kérdése Tatabányán, mennyien hiányoznak az intézményekből.

Országosan ismét megjelentek a tanári álláshirdetések, még az apróhirdetési oldalakon is, alig pár héttel a tanévkezdés előtt. A mi helyi iskoláink ilyen helyeken ugyan még nem keresnek tanárokat, de a közigazgatási állásportálon még mindig sok a betöltetlen iskolai tanári, tanítói pozíció nálunk is.

Ahogy írtuk, van olyan oktatási intézmény is az országban, amely az ország legnagyobb apróhirdetési oldalán, a Jófogáson is keres tanárokat. Bár az új tanév három hét múlva elkezdődik, ezeken az oldalokon keresnek informatika–bármely szakos tanárt egy Hajdú-Bihar megyei általános iskolába, de egy gyáli iskola például rögtön négy hirdetést is feladott:: augusztus 31-ig várják a testnevelés, a kémia–matematika, a rajz–informatika és a matematika–informatika szakos tanárok jelentkezését.

Már tavaly beszélt először a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) korábbi elnöke, Mendrey László, hogy „a Facebookon, Jófogáson, Vaterán, ismerősökön keresztül, más közösségi oldalakon, mindenféle felületen próbálnak pedagógust találni az iskolák”-írta az eduline.

Sajnos Tatabányán sem túl rózsás a helyzet, és még akkor finoman fogalmaztam. Ugyan a helyi iskolák többsége nem sokat, de keres tanárt, a közigállás szerint pedig a Kertvárosi Általános Iskolába 6 fő pedagógust keresnek, ami azért 3 héttel a tanévkezdés előtt elég soknak tűnik.

Ennél ráadásul az Éltes Mátyás Iskolában még nagyobb a probléma, hiszen a speciális oktatási intézménybe 7 fő győgypedagógusra, két pedagógiai asszisztensre és 1 fő iskolapszichológusra lenne szükség az adatbázis szerint. Első látásra úgy tűnik, komoly kihívás lesz a tanévet elkezdeni, bár nem látjuk a belső folyamatokat, csak tippelni tudunk, és a látható információkból kiindulni.

Természetesen azt gondoljuk, hogy van nekünk egy tatabányai oktatási kerekasztalalunk, és nyilván gőzerővel dolgoznak a helyzet megoldásán.

Igaz, nem nagyon jönnek hírek a működése felől, de most itt van egy hatalmas feladat, amelynek szeptemberig történő megoldásával bizonyíthatnak.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyban@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8214176571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása