Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

CSÚSZIK A “VILÁGREKORDER” TATABÁNYAI SPORTCSARNOK ÉPÍTÉSE! És lehet, Önöknek kell egy részét kifizetniük

sopori_csari.jpg

Emlékeznek rá, hogy többek között miről lettünk  nemrég olyan “híresek”, vagy inkább hírhedtek városvezetőink jóvoltából?

Rémlik, az úgynevezett multifunkcionális sportcsarnok ötlete? Tudják, mennyibe fog kerülni, illetve jelen pillanatban mennyi pénzt szánnak rá?

Múlt héten hirdették ki a legújabb kormánydöntést (27461.oldalon találják), a tatabányai, brutális pénzbe kerülő - több, mint 15.000.000.000 Ft-ra tervezik -  multifunkcionális sportcsarnok beruházást érintően.

A költségvetési támogatás mértékén egyelőre nem változtattak.

Volt egy eredeti jogszabály, amely szerint az alábbiak szerint alakult volna a beruházás forrásigénye:

  1. a) a 2017. évben 250 000 000 forint,
  2. b) a 2018. évben 12 094 099 645 forint,
  3. c) a 2019. évben 2 840 482 000 forint;

A mostani kormányhatározat részben a beruházások forrásigényének átütemezéséről szól, és az alábbiak szerint módosítja a fenti összegeket:

a beruházásra változatlanul 15 184 581 645 forint összegű központi költségvetési támogatást biztosítanak, de jelentősen megváltozik  a költségvetési évek szerinti bontás

  1. a) a 2017. évben 250 000 000 forint,
  2. b) a 2018. évben 3 000 000 000 forint,
  3. c) a 2019. évben 7 956 969 097 forint,
  4. d) a 2020. évben 3 977 612 548 forint;

Az persze csupán egy kis adalék, hogy a Kósa Lajos-féle Modern Városok minisztériumból (nem volt túl hosszú életű) átkerül a beruházás, az Emberi Erőforrások Minisztériumához.

Szóval egyelőre úgy néz ki, hogy 1 évvel mindenképpen halasztódik a beruházás vége, plusz a nagyobb volumenű munkák, hiszen a 8 MILLIÁRD különbség mégiscsak 8 MILLIÁRD.

Persze, ez még csupán egy rövid hírt érdemelne, de akkor jöjjön a kormány döntésének furcsasága.

Pontosan idézzük a határozat megfelelő pontját:

“5. A Kormány visszavonja az 1644/2017. (IX. 11.) Korm. határozat 3. pontját.”

És emellé tesszük az eredeti kormányhatározat megfelelő pontját:

“3. felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert mint a Beruházás szakpolitikai felelősét, hogy a támogatás biztosítása érdekében a TELJES BERUHÁZÁSRA nyújtson be előterjesztést a Modern Városok Program Bizottsága részére”

Magyarán szólva ha például lényegesen többe kerül, és valljuk be a mai magyarországi beruházási viszonyokra nem jellemző, hogy a forrásokat felülterveznék, a kormány nem vállal garanciát, hogy az egész cechet fizeti.

De akkor ki fogja fizetni, ha elszaladnak a költségek?

Ezzel majd a következő cikkünkben foglalkozunk, ahol elővesszük azt a vérlázító szerződést, amelyet a beruházás kapcsán Schmidt Csabáék kreáltak.

Annyit elárulunk, hogy ne számítsanak sok jóra, ugyanis megvan a lehetősége annak, hogy a tatabányai adófizetők zsebéből fogják kihúzni.

Folyt.köv.

 

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr1214158037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása