Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MEDDIG PUSZTULT VOLNA MÉG AZ ÉPÜLET SCHMIDT CSABÁÉKTÓL? Megújul a Kertvárosi Bölcsőde a gonosz Európai Unió jóvoltából

boli.JPG

Egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően az idei évben megújul Tatabányán a Kertvárosi bölcsőde.

A kertvárosi intézményben már meg is kezdte a kivitelezési munkákat a Száfián és Társa Kft, ennek ürügyén, mint a mai politikusok szoktak,  fényképezőgép elé állt Schmidt Csaba polgármester, Pataki Zoltánné, a városrész önkormányzati képviselője és Bencsik János országgyűlési képviselő.

Az 1960-as évek végén épült, jelenleg 48 kisgyermeket ellátó, négy csoporttal működő Kertvárosi Bölcsőde végre komplex felújításon esik át az Európai Unió forrásának köszönhetően. Az energetikai, elektromos, gépészeti és hőszigetelési beavatkozásokon túl eszközbeszerzésre is lehetőség nyílik: lecserélik az elavult bútorokat, új beépített szekrényeket, öltözőszekrényeket, illetve pelenkázókat szereznek be. Lesznek nagymozgást fejlesztő új eszközei is (például tornapad, trambulin) a bölcsődének, melyek elősegítik a mozgásformák biztonságos végrehajtását, hozzájárulnak a testtudatosság és a lateralitás fejlesztéséhez, segítik a gyermekek alapmozgásának kialakulását.

A bölcsődefejlesztés Tatabányán is fontos célt szolgálna, hiszen a kismamák közül azoknak, akik visszatérnének a munka világába idő előtt, óhatatlanul szükségük lenne.

A fejlesztés során fontos szempont volt, hogy külön figyeljenek a nehezebb körülmények között élő családokra, a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő közösségekre, tekintve, hogy különösen a kisgyermekkorban megjelenő minőségi nevelés az egyik leghatékonyabb eszköz a társadalmi különbségek, a kirekesztettség generációkon átívelő megjelenésének, állandósulásának megakadályozására. Fontos cél, hogy a megvalósuló fejlesztés az esélyegyenlőség elvét szem előtt tartva csökkentse a hozzáférhetőség területi különbségeit, megteremtse az egészséges környezet és a hatékony nevelés infrastrukturális feltételeit, biztosítva ezzel a minőségi szolgáltatásokhoz való – kirekesztés nélküli – hozzáférést - írta a városi honlap

 

Fotó: tatabanya.hu

írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5614147301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása