Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MINDENKINEK OTT A HELYE! Holnap lesz Tatabányán a békés demonstráció a kutyás szabályozás módosításának jegyében

kutyasdemonstracio-vaskarika-hu.jpg

Az utóbbi időben napvilágra került esetek kapcsán néhányan úgy gondolták, hogy itt az ideje nyilvánosan is tiltakozni a jelenlegi helyzet ellen.

Az esemény Facebook oldalát és részleteket ITT találtok, jelentkezzetek be minél többen!

A szervezők motivációja:

Az elmúlt két hónapban történt kutyatámadások rávilágítottak, milyen rosszul működnek a jelenleg kutyatartásra vonatkozó szabályok és büntetések – ha működnek egyáltalán. Több felelőtlen gazda tartja rettegésben a kutyásokat Tatabánya számos területén, és a rendeletek hiányosságai, össze nem hangoltsága miatt a lakosoknak egyetlen lehetőségük van a védekezésre: közösségi médián beszélik meg egymás között, hogyan tudják elkerülni a már ismert veszélyforrásokat. Elegünk van! Nem szeretnénk tovább rettegésben élni, félteni kutyáinkat, családtagjainkat! Változást kérve járulunk most szombaton (július 7-én) az Önkormányzat elé, felhívni a figyelmet a problémákra, valamint remélve hogy velük közösen tudunk változtatni a mostani állapoton.

Ha egyetértesz, - akár van kutyád, akár nincs – sétálj velünk! Mutassuk meg, hogy ez a közösség érdeke!

Helyszín: Szent Borbála Kórház előtti parkoló valamint a Megyei Önkormányzati Hivatal parkolója közötti útvonal a Dózsakerti hídon keresztül gyalogosan, járdán közlekedve.

Időpont: 2018. 07.07. (szombat) 18:00-20:00

A demonstráció célja:

  1. Tatabányai Önkormányzat nevezzen ki – vagy hozzon létre - ellenőrző szervet, aminek feladata a felelős kutyatartásra vonatkozó szabályok ellenőrzése, betartatása, szankcionálása.
  2. Tatabányai Önkormányzat hangolja össze a helyi rendeleteket a kormányrendeletekkel és szankciójukkal – vagy, amennyiben még nem létezik a helyi rendelet, hozzák létre - különös tekintettel az alábbi szabályokra:
  • Közterületen csak az arra kijelölt helyeken lehessen kutyát póráz nélkül sétáltatni (pl.: kutyafuttató)
  • Közterületen kisgyermek vagy arra tartós fogyatékosságból, betegségből adódóan alkalmatlan személy ne vezethessen kutyát.
  • A kutya gazdája feleljen kutyájának tetteiért, károkozásáért
  • A gazdák kötelesek legyenek felszedni kutyájuk után az ürüléket
  1. Tatabányai Önkormányzat tartsa rendezetten a kutyafuttatókat (fűnyírás, szükséges karbantartási munkálatok elvégzése), valamint magasítsák meg azok kerítéseit.
  2. Tatabányai Önkormányzat, valamint az érintett hatóságok kommunikáljanak a lakossággal a kutyás kérdéseket illetően, rendszeresen tájékoztassák a lakosságot szabályokról, változásokról.
  3. Tatabányai Önkormányzat adjon teret és lehetőséget arra, hogy kutyás közösségek, kutyás kultúra alakulhasson ki, ezzel is támogatva a megfelelő kutyatartást.
  4. Az esetleges állat elleni kutyatámadások bejelentését egyszerűsítsék, annak folyamatát gyorsítsák meg.
  5. A rendőrséghez intézett kutyatámadással kapcsolatos bejelentés esetén, amennyiben nem az ő hatáskörükbe tartozik, továbbítsák a bejelentőt az illetékes felé.
  6. Az említettek megszervezése, végrehajtása során vonjanak be szakértőket a munkába!

Kutyával vagy kutya nélkül mindenkit várnak a szervezők!

Ez egy békés demonstráció lesz, amennyiben valaki nem ért ezzel egyet, kérik, ne jöjjön el!

címlap: illusztráció (vaskarika.hu)

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr2714097145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása