Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

A tatabányai kislányokkal fajtalankodni próbáló hitoktató mellett kiáll jelenlegi menyasszonya

iskola-pedofil-bors-hu.jpg

Amint arról mi is írtunk, előzetes letartóztatásba helyezték azt a 41 éves tatabányai hitoktatót, aki a gyanú szerint tanóráján egy 7 és egy 9 éves kislányt fajtalankodásra akart kényszeríteni, ráadásul a menekülő gyermekeket pedig még vissza is húzta.

Kiderült, hogy a férfit korábban szintén kiskorú sérelmére, szexuális indíttatásból elkövetett bűncselekményért már elítélték, s börtönben is volt.

A Bors információi szerint a férfi korábban hét és fél évet kapott szemérem elleni erőszak minősített esete miatt. Éveken keresztül szexuálisan kihasználta 12 éven aluli nevelt fiát.

A Bors felkereste a férfi élettársát, aki elég meredeken nyilatkozott (tavaly eljegyezték egymást):

– Tisztában voltam a múltjával, de elfogadtam. Természetesen most is kiállok mellette, alaptalannak tartom a gyanúsítását, nagyon várom, hogy hazajöjjön – szögezte le a férfi menyasszonya. – Imádta a gyerekeket, rengeteget beszélt róluk. Sokszor megjegyezte, hogy rosszak, biztos, hogy ezeket a kislányokat is nevelési célzattal ragadta meg – mondta a nő.

Információk szerint a laká­sukban nem­rég házkutatást tartottak a rendőrök, a pár számítógépét és a férfi mobilját is lefoglalták. Az el­múlt hónapokban több tatabányai általános iskolában is foglalkozott kicsikkel, és az egyik középiskolában is tartott hittan­órákat.

Kemény kérdéseket vet fel, hogyan kerülhetett ebbe az állásba egy olyan ember, aki ilyen típusú szexuális bűncselekményért már börtönben ült, egyáltalán hogyan kerülhet gyerekek közelébe.

A férfi egyházmegyei alkalmazásban állt Tatabányán, a lap kereste az egyházmegyét, ahol azt mondták: „hivatalosan” nem tudnak az esetről. A férfi ügyvédje nem kívánt nyilatkozni.

Az érintett iskola igazgatója nem nyilatkozott, a Tatabányai Tankerületi Központ annyit közölt:

Elfogadhatatlannak tartják az esetet. Mélyen egyetértenek azzal, hogy ma már végleg eltilthatók foglalkozásuktól a kiskorúak sérelmére bűncselekményeket elkövető nevelők. Az iskola az ügy miatt azonnal feljelentést tett a rendőrségen. Állításuk szerint a férfi előéletéről nem volt tudomásuk, mert nem az iskola alkalmazásában állt. (bors)

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8614084127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása