Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ELŐZETESBEN A PEDOFÍLIÁVAL GYANÚSÍTOTT TATABÁNYAI HITOKTATÓ

 pedofil_hitoktato.jpg

Valaki elmagyarázhatná nekünk, hogyan alkalmazhatták egy tatabányai iskolában, amikor hasonló bűncselekményért már el volt ítélve?

A Tatabányai Törvényszék 2018. június 28-án hozott határozatában helyben hagyta annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint két kiskorú gyermeket akadályozott személyi szabadságukban az általa tartott tanórán.

A gyanúsított egy tatabányai általános iskolában dolgozik hitoktatóként, alsó tagozatos gyermekeket tanít. A nyomozás során megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a gyanúsított az egyik általa tartott tanórán egy 9 és egy 7 éves kislányt fajtalankodásra akart kényszeríteni, amikor pedig a gyermekek el akartak menni, akkor visszahúzta őket.

A gyanúsított ezen cselekményével bizonyítottság esetén tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére aljas indokból vagy célból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettét valósította meg, amelynek büntetési tétele 2 évtől 12 évig terjedő szabadságvesztés.

A bíróság álláspontja szerint feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén, különösen a vele korábban bizalmi viszonyban volt tanító-tanítványi viszonyukból és életkorukból adódóan kiszolgáltatott kiskorú tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítást veszélyeztetné vagy megnehezítené, illetve feltehető az is, hogy újabb hasonló bűncselekményt követne el, tekintettel arra, hogy szintén kiskorú sérelmére, szexuális indíttatásból elkövetett bűncselekményért korábban már elítélték.

A Tatabányai Járásbíróság 2018. június 8-án egy hónapra elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, a gyanúsított azonban – mivel tagadta a bűncselekmény elkövetését – ez ellen fellebbezett. Ezen végzés emelkedett jogerőre a Tatabányai Törvényszék határozatával.

(bíróság)

 

A fotó illusztráció

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr8214079789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása