Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

MI EZ? AZ ÖTVENES ÉVEK?! Ha Tatabányán 2 ember az utcán a polgármesterről viccelődik, az már gyűlés!

gyulekezesi-tv-modositas-hvg-hu.jpg

Már két ember beszélgetése gyűlés lehetne az új törvényjavaslat szerint,  amelyet a gyülekezési törvényben a gyűlések és a tüntetések újraszabályozására fogadhatnak el.

Fából vaskarika: a javaslat szerint közterületen akár engedély vagy előzetes bejelentés nélkül is lehet békés, fegyvertelen felvonulást vagy tüntetést tartani, de nem közterületen csak az ingatlan tulajdonosának hozzájárulásával szervezhető gyűlés.

Ugyan szervezhető tüntetés közterületre is, de ha azt a közbiztonságot vagy a közrendet veszélyeztetőnek minősítik, szélsőségesen nacionalista, vagy éppen zavarja a bíróságok működését illetve a közlekedést, akkor az illetékes hatóságnak jogában áll megvétózni azt.

Saját magukra is gondoltak:

-mint ismeretes, sok politikust zavart az otthona előtti tüntetés, most ezt is megoldották- mint ezt az alábbiak is mutatják:

ha a rendezvény sértené a magán- és családi életének védelméhez való jogának, otthonának, továbbá emberi méltóságának, a magyar nemzet, a nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságának a megsértésére, vagy szabad mozgáshoz, tartózkodási hely szabad megválasztásához való jogát.

Rendelkezik továbbá különböző tiltásokról, mint pl.:  nem lehet fegyvert vinni, illetve „erőszakot közvetítő vagy megfélemlítő jellegű félkatonai vagy ahhoz hasonló ruházatot” viselni, és a résztvevők az arcukat sem takarhatják el.

A módosító javaslat kiterjed a bejelentési kötelezettségre, és persze a bírságolás mértékére, -hogy végképp elvegyék a kedvet az ilyen megmozdulásoktól, -ha egyáltalán engedélyeznék.

(24.hu/)

kép: hvg.hu

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4814077757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása