Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

ELKÉPESZTŐ TÖRVÉNYJAVASLAT! A nemzeti vagyont bármilyen magánszemélynek odaadhatják!

nemzet_v.jpg

Érdekes törvénymódosítást nyújtott be tegnap késő este a  kormánypárt, melynek címe: Az állami vagyongazdálkodással összefüggő egyes törvények módosításáról.

Oké, önmagában ezzel még nem is lenne semmi baj, ha szükséges, akkor a határidő előtt 5 perccel is beérkezhetnek mondjuk, de mindig gyanúsak a későn benyújtott módosítások.

És igen, lehet nem véletlenül a késői időpont, talán jobb, ha minél kevesebben olvassák, ugyanis az áll benne feketén-fehéren, hogy az állam tulajdonában lévő nemzeti vagyon kezelőjét a kormány határozza meg, ez még sima ügy lenne, de semmilyen kritériumot nem szabnak, hogy az illetőnek milyen képességekkel,végzettségekkel kell rendelkeznie. Miután a szöveg nem túl hosszú, a módosítóból, fehéren-feketén ez derül ki.

Eddig a vonatkozó törvény kérdéses szakasza szerint:

7/A. § *  (1) Az állam tulajdonában álló nemzeti vagyon tekintetében tulajdonosi joggyakorló kizárólag

  1. a) miniszter,
  2. b) központi költségvetési szerv,
  3. c) az állam 100%-os tulajdonában álló gazdálkodó szervezet vagy
  4. d) az állam és a c) pontban meghatározott szervezet együttesen 100%-os tulajdonában álló gazdasági társaság lehet.

Most kiegészül:

„e) az a)-d) pontban nem nevesített, a Kormány egyedi határozatában meghatározott személy” (lehet.)

Tehát bárki lehet a nemzeti vagyon kezelője, mondjuk kimennek az utcára és az első szimpatikus embertől megkérdezik, hogy nem akarsz a nemzeti vagyon felett diszponálni? Dehogynem, mondja ő, és akkor már írják is a papírra, hogy mit tudom én, János vitéz, és onnantól ő kezeli a nemzeti vagyont. De azt is el tudom képzelni, hogy kisorsolják a fideszes képviselők és a haveri körök között vagy felosztják: egy hónapig a Béla meg a Zsiga lesz, utána a Bandi meg a Sanyi és így tovább. Bár az lenne a legjobb, ha indítanának műsort, aminek az lenne a fődíja, hogy kezelheted az állami vagyont. Mondjuk alázatosan meghajló vagy táskahordozói verseny lenne, aki nyer, mindent visz.

És akkor még Önöknek is lenne, egy ezrelék esélye.

Gyanítjuk, inkább azt akarják, hogy már fizetni se kelljen érte, de a haverok élvezzék a hasznát és a különböző pozíciókat osztogathassák, ahogy akarják.

Ehhez kellett a kétharmad.

 

A fotó illusztráció

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr5714077781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása