Boldogulj Tatabányán

Kezdd el helyben!

PLUSZ EMELETET IS KAP MAJD AZ ÁRPÁD GIMI: Reméljük, ebből a lóvéból már futja mindenre

arpadgimi-latvany01_1.jpg

A több mint ötezer négyzetmétert érintő, 1,6 milliárd forintos projektben az iskola nem csupán tantermekkel, hanem új közösségi terekkel is gazdagodik.

Reálgimnáziummá építik át a Tatabányai Árpád Gimnáziumot a Modern Városok Program keretében. A Fő téren álló épület bővítése és felújítása nettó 1,648 milliárd forintból valósul meg a Laterex Építő Zrt. kivitelezésében.

A bővítés elsősorban a meglévő, jelenleg földszintes Álmos vezér úti szárny emeletráépítésével valósul meg. Az intézménynek most nincsen közösségi tere, aulája, a bővítés mellett így a belső struktúra átrendezésére is szükség lesz. A kivitelezés befejeztével a gimnáziumban egyszerre 1349 fő tartózkodhat majd.

Az iskola új tantermeket és akadálymentes bejáratot kap, efölé előtetőt emelnek. Kicserélik a homlokzati nyílászárókat és a belső fal- és padlóburkolatokat, a homlokzat emellett külső árnyékolást, hőszigetelést és új felületképzést kap. Az épület ellenállóvá válik a földrengésekkel szemben is: több helyen monolit vasbeton merevítő falat, alatta vasbeton sávalap kiegészítést helyeznek el.

Az átalakítás és bővítés összesen 5042 m2-t érint az épületben, ebből az új, elsősorban ráépítéssel készülő részek összesen 1376 m2-t tesznek majd ki. A projekt érinti az épület környezetét is: a rendőrség felőli oldalkertet és a könyvtári szárny feletti részt parkolóvá alakítják át, új kerékpártárolót építenek, valamint több mint 3000 m2-en végeznek kertépítési munkát -írja a magyarepitok.hu.

Nem is olyan régen Schmidt Csabáék többletforrás biztosítására adták be igényüket a kormány felé.  Arra hivatkoztak, hogy a Tatabányai tömegközlekedés színvonalának és hatékonyságának javítása érdekében megvalósuló projektben maradt 200 milla, had költsék már el az Árpád gimi felújításával kapcsolatos beruházásokra. A reál tantárgyak felé terelik az Árpád profilját, amivel kettős céljuk van. Egyrészt biztosítanunk kell az egyre bővülő ipari park számára a felkészült, megfelelően szakképzett munkaerőt, másrészt szeretnénk megszerettetni a műszaki pályát a középiskolás diákokkal, kedvet csinálni ahhoz, hogy ezen a pályán folytassák tanulmányaikat. Ehhez már csupán a diákokat és szüleiket kell megnyerniük.

 

Írj nekünk, ha láttál vagy hallottál valamit: boldoguljtatabanyan@gmail.com

Követed már a Boldogulj  Tatabányán oldalunkat Facebookon? Nem? ITT most megteheted. Kérünk, támogasd portálunkat! Köszönjük!



A bejegyzés trackback címe:

https://boldoguljtatabanyan.blog.hu/api/trackback/id/tr3314027658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hirdetés

Boldogulj Tatabányán

‘Lehet-e boldogulni Tatabányán? Számunkra ez a legfontosabb kérdés, amelyre olyan válaszokat, megoldásokat keresünk, amelyek megvalósításában mindenki örömmel vesz részt. Kezdeményezésünk célja az, hogy elősegítsük a helyi közösségek működését, hírt adjunk róluk, megbeszéljük dolgainkat és természetesnek tekintsük, hogy segítségére lehetünk egymásnak. ‘Hiszünk benne, hogy mindenki szeretne a megoldás része lenni. ‘Nem csodát akarunk tenni, azt akarjuk ne legyen szükség csodákra!:)

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása